Jeleu de caise
Ingrediente:
250 g caise 300 ml suc de portocale naindulcit 2 linguri zeama de lamaie 2 linguri de miere de albine 1 lingura gelatina granulata 4 linguri apa fierbinte
Mod de preparare:
Caisele se pun intr-un vas, se toarna sucul de portocale si se pune sa fiarba 15 minute pe foc mic. Se lasa sa se raceasca 15 minute. Se mixeaza pana devine un amestec omogen. Se adauga zeama de lamaie, mierea si atata apa rece cat sa masoare 600 ml. Gelatina se pune in putina apa rece sa se inmoaie si dupa 2-3 minute se dizolva in apa fierbinte. Se toarna gelatina in amestecul de caise, omogenizandu-se bine. Se repartizeaza in patru forme si se pune la rece sa se intareasca. Se poate orna cu frisca sau cu crema de branza de vaci cu iaurt.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Tarta cu mere
Se curata merele si se taie felii subtiri. Se topeste untul impreuna cu biscuitii sfaramati. Apoi, se amesteca ouale ... (mai mult)
Citeste -
Crema de caise
Caisele se spala, se trec prin sita si se amesteca cu zaharul. Albusurile se bat spuma tare si se incorporeaza usor in ... (mai mult)
Citeste -
Rulada cu caise
Cele 3 oua se separa, albusuri de glabenusuri, galbenusurile batandu-se cu zaharul, pana devin crema, iar albusurile se ... (mai mult)
Citeste -
Gomboti cu caise
Pentru inceput, se curata cartofii de coaja, se spala si se pun la fiert in apa cu un praf de sare. Separat, intr-o ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu caise si iaurt
Intr-un bol se mixeaza untul impreuna cu zaharul si vanilia, iar cand devine ca o spuma, se adauga ouale, pe rand si 200... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu caise
Caisele se spala si se taie in jumatati, indepartandu-le samburii si se pun intr-un vas cu putina faina. Intr-un bol se ... (mai mult)
Citeste







