Prajitura cu caise si branza

Foto - Prajitura cu caise si branza
Complexitate: usor Timp de preparare: 100 minute
5.00 5 1 vot / pareri

Ingrediente:

Blat: 2 oua 500 g faina 150 g unt 100 g zahar sare Umplutura: 300 g caise 100 g zahar 500 g branza 200 ml frisca 3 oua vanilie

Mod de preparare:

Pentru blat, se pun ingredientele intr-un bol si se amesteca, apoi se framanta un aluat moale, care la final, se da la rece pentru 30 de minute. Intre timp se spala caisele si se taie in felii sau in jumatati, apoi se sparg cele 3 oua intr-un bol, se adauga zaharul, frisca si esenta de vanilie si se mixeaza pana ce rezulta o crema fina. Peste crema de frisca si ou, se adauga branza rasa, sau sfaramata cu o furculita si se amesteca. Dupa ce a stat suficient la frigider, aluatul se scoate si se intinde intr-o tava unsa cu unt, peste acesta se toarna umplutura de branza si se niveleaza pe toata suprafata tavii, iar la final se aseaza felii de caise. Prajitura se da la cuptor timp de 45 de minute, iar cand devine rumena deasupra, se opreste focul, se portioneaza, se scoate pe un platou si se serveste.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Prajitura cu caise

    Prajitura cu caise

    Caisele se spala si se taie in jumatati, indepartandu-le samburii si se pun intr-un vas cu putina faina. Intr-un bol se ... (mai mult)

    Citeste
  • Strudel cu caise

    Strudel cu caise

    Se pun caisele in apa calduta si se lasa deoparte timp de o ora. Apoi, se pune la incalzit cuptorul. Intre timp, se ... (mai mult)

    Citeste
  • Prajitura cu caise si iaurt

    Prajitura cu caise si iaurt

    Intr-un bol se mixeaza untul impreuna cu zaharul si vanilia, iar cand devine ca o spuma, se adauga ouale, pe rand si 200... (mai mult)

    Citeste
  • Tarta cu caise

    Tarta cu caise

    Se spala caisele si se descfac pe jumatate. Apoi, se presara cu 50 g zahar, se amesteca bine si se lasa 30 de minute ... (mai mult)

    Citeste
  • Jeleu de caise

    Jeleu de caise

    Caisele se pun intr-un vas, se toarna sucul de portocale si se pune sa fiarba 15 minute pe foc mic. Se lasa sa se ... (mai mult)

    Citeste
  • Crema de caise

    Crema de caise

    Caisele se spala, se trec prin sita si se amesteca cu zaharul. Albusurile se bat spuma tare si se incorporeaza usor in ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))