Prajitura cu crema de vanilie
Ingrediente:
Blat: 5 oua 5 linguri zahar 5 linguri faina 20 g cacao Crema: 5 galbenusuri 7 linguri zahar 7 linguri faina 1 l lapte 50 g zahar vanilat 100 g unt Crema de ness: 5 albusuri 70 g zahar 3 linguri ness zeama de lamaie 100 g zahar pt caramelizat
Mod de preparare:
Blatul se prepara separand albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu zaharul, iar cand devin o spuma tare, se adauga peste ele galbenusurile, cacao, faina si praful de copt. Odata incorporate toate ingredientele, se toarna compozitia rezultata intr-o tava unsa cu unt si se coace timp de 25 de minute. Crema de vanilie se realizeaza mixand intr-un bol, galbenusurile impreuna cu zaharul. Separat, intr-o cratita se pune la fiert laptele in care s-a dizolvat si faina, tinandu-se pe foc, pana cand incepe sa se ingroase. In cratita cu lapte si faina se toarna si galbenusurile si se amesteca bine, lasand inca 5 minute pe foc, cat sa capete consistenta, apoi se lasa la racit, urmand a se adauga si untul impreuna cu zaharul vanilat. Se pregateste apoi si crema de ness, pentru care se bat spuma albusurile impreuna cu zaharul, se adauga nessul si un strop de zeama de lamaie, apoi se amesteca bine. Se pun intr-o cratita cele 100 de grame de zahar si se caramelizeaza, iar cand capata culoarea aramie se toarna peste crema de ness. Se monteaza prajitura, asezand blatul, peste el se intinde crema de vanilie, iar deasupra crema de ness, in straturi uniforme, apoi se da la rece pentru cel putin 4 ore.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Prajitura mozaic
Pregatim mai intai blatul amestecand albusurile impreuna cu zaharul, pe care le vom bate apoi pana obtinem o spuma. ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu nuca si caramel
Pentru blat se separa mai intai albusurile de galbenusurile celor 4 oua. Albusurile se bat spuma, iar galbenusurile se ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura Budapesta
Pentru blat se mixeaza intr-un bol ouale impreuna cu zaharul, iar cand se formeaza o crema fina, se adauga faina si se ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura tosca
Preparam blatul separand albusurile de galbenusuri, la blat vom folosi doar albusurile. Astfel, batem bine albusurile cu... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu piscoturi
Se prepara crema astfel: frisca se bate bine, apoi se iau cele 5 oua si li se separa galbenusurile de albusuri. ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu caise si branza
Pentru blat, se pun ingredientele intr-un bol si se amesteca, apoi se framanta un aluat moale, care la final, se da la ... (mai mult)
Citeste