Prajitura cu capsuni si bezea
Ingrediente:
Blat: 200 g faina 200 ml iaurt 200 g zahar 3 oua 1 praf de copt esenta de vanilie 40 ml ulei Umplutura: 500 g capsuni 100 ml apa 30 g zahar Bezea: 160 g zahar 3 albusuri
Mod de preparare:
Mai intai, capsunile se spala si se pun intr-un bol, paste ele se adauga zaharul, apoi se mixeaza cu ajutorul unui blender. Cand au devenit o pasta fina, se pun intr-o cratita, se toarna si putina apa si se fierb pe foc mic, amestecand mereu. Cand au scazut si au capatat o consistenta asemanatoare unei gelatine, se opreste focul si se lasa la racit. Cat timp de racesc capsunile, se procedeaza la realizarea baltului. Astfel cele 3 oua se mixeaza bine impreuna cu zaharul pana ce isi maresc volumul, urmand sa se adauge faina, iaurtul, praful de copt, esenta de vanilie si uleiul. Toate acestea se amesteca bine, pana ce se incorporeaza si capata aspectul unei creme foarte consistente. Se tapeteaza o tava, cu putin unt si se toarna aluatul realizat, intinzand bine si pe marginile tavii, apoi se da la copt, pentru 20-25 de minute. Separat, se pregaseste si bezeaua, batand spuma albusurile, impreuna cu zaharul, pana ce devin o spuma tare. Cand s-a rumenit blatul, se scoate din cuptor., peste el se intinde gelatina de capsuni, iar deasupra se acopera cu bezea. Prajitura se va mai tine la cuptor, timp de 5 minute, doar cat sa prinda bezeaua crusta deasupra, apoi se portioneaza si se serveste.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Prajitura cu bezea
Se incalzeste cuptorul la 120 de grade. Se bat galbenusurile cu mixerul la viteza medie pana se inmoaie, apoi se mareste... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu mere si bezea
Pentru prepararea aluatului se amesteca galbenusurile cu zahar, se adauga uleiul cate putin, apoi laptele, faina si ... (mai mult)
Citeste -
Mousse de capsuni
Intr-o cratita se pune un pahar cu apa, iar cand incepe sa fiarba, se adauga praful de gelatina. Se amesteca si se ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu capsuni si iaurt
Capsunile se spala si se scurg bine de apa, apoi se taie felii. Blatul se prepara batand mai intai galbenusurile celor 4... (mai mult)
Citeste -
Prajitura pavlova
Mai intai, intr-un bol vom pune albusurile si le vom bate spuma, alaturi de un praf de sare, apoi adaugam zaharul ... (mai mult)
Citeste -
Sirop de capsuni
Se fierbe apa cu zaharul 10 minute. Dupa ce siropul s-a racit, se amesteca cu zeama de capsuni, obtinuta astfel. Se ... (mai mult)
Citeste







