Prajitura cu mere si bezea
Ingrediente:
Aluat: 250 g faina 200 g zahar 150 ml lapte 100 ml ulei 4 galbenusuri 1 plic praf de copt Umplutura: 1 kg mere 150 g zahar 1 lingurita scortisoara Bezea: 3 albusuri 100 g zahar
Mod de preparare:
Pentru prepararea aluatului se amesteca galbenusurile cu zahar, se adauga uleiul cate putin, apoi laptele, faina si praful de copt. Intr-o tava unsa cu unt, se aseaza compozitia si se lasa la cuptorul incins, aproximativ 15 minute. Merele se spala, se curata de coaja si se dau pe razatoare, peste care se presara scortisoara si zaharul si se calesc la foc mic, pana ce sucul lor a scazut. Se scoate prajitura din cuptor, se intind merele proapspat calite si se lasa din nou la copt pentru inca 20 de minute. La final, se adauga bezeaua care se prepara din albusurile batute cu zahar, iar dupa inca 5 minute de stat in cuptor, prajitura este gata.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Prajitura cu bezea
Se incalzeste cuptorul la 120 de grade. Se bat galbenusurile cu mixerul la viteza medie pana se inmoaie, apoi se mareste... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu budinca
Piscoturile se aseaza pe un platou si se insiropeaza cu rom dizolvat in 100 ml de apa. Peste ele se intinde jumatate din... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu mere si biscuiti
Merele se dau pe razatoare si se pun intr-o cratita, la calit, impreuna cu zaharul si apa. Cand sucul merelor se lasa pe... (mai mult)
Citeste -
Prajitura pavlova
Mai intai, intr-un bol vom pune albusurile si le vom bate spuma, alaturi de un praf de sare, apoi adaugam zaharul ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura rasturnata cu mere
Se unge o tava cu unt si se presara cu 80 g zahar. Se pune un strat de mere, curatate si taiate in felii. Se presara ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu mere intregi
Cele 3 galbenusuri se freaca cu zaharul si esenta de vanilie, apoi se adauga si smantana, iar la final se pune si faina.... (mai mult)
Citeste