Prajitura rasturnata cu mere
Ingrediente:
3 mere zahar unt aluat de patiserie
Mod de preparare:
Se unge o tava cu unt si se presara cu 80 g zahar. Se pune un strat de mere, curatate si taiate in felii. Se presara zahar si unt si se pune putin pe foc ca sa se rumeneasca merele. Se pune aluatul peste si se baga la cuptorul incalzit dinainte! Se inteapa putin aluatul si se lasa timp de 20 de minute la cuptor. Cand este gata, se scoate din cuptor si se lasa cateva minute. Apoi, cu un prosop de bucatarie se ia tava si se intoarce pe o farfurie. Prajitura va fi cu merele in sus.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Prajitura cu budinca
Piscoturile se aseaza pe un platou si se insiropeaza cu rom dizolvat in 100 ml de apa. Peste ele se intinde jumatate din... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu mere si biscuiti
Merele se dau pe razatoare si se pun intr-o cratita, la calit, impreuna cu zaharul si apa. Cand sucul merelor se lasa pe... (mai mult)
Citeste -
Prajitura rasturnata cu prune
Blatul pentru prajitura se prepara mixand untul ce a stat la temperatura camerei, impreuna cu zaharul si smantana, apoi ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu mere intregi
Cele 3 galbenusuri se freaca cu zaharul si esenta de vanilie, apoi se adauga si smantana, iar la final se pune si faina.... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu mere si frisca
Se prepara aluatul pentru prajitura, mixand cele 4 oua impreuna cu zaharul , vanilia si uleiul, peste acestea se adauga ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu mere si bezea
Pentru prepararea aluatului se amesteca galbenusurile cu zahar, se adauga uleiul cate putin, apoi laptele, faina si ... (mai mult)
Citeste