Prajitura cu mere si frisca
Ingrediente:
5 oua 8 mere 200 ml lapte 300 g faina 150 g zahar 50 ml ulei 1 praf de copt vanilie 300 ml frisca
Mod de preparare:
Se prepara aluatul pentru prajitura, mixand cele 4 oua impreuna cu zaharul , vanilia si uleiul, peste acestea se adauga faina, praful de copt si se toarna laptele. Din amestecul de ingrediente va rezulta o compozitie moale. Se tapeteaza o tava intinsa, cu hartie de copt peste ea se toarna jumatate din cantitatea de aluat si se da la cuptor. Cat timp se rumeneste blatul, se pregateste si umplutura de mere, dand merele decojite, pe razatoare, apoi calindu-le impreuna cu 50 de zahar, pana ce scade definitiv, sucul lasat de acestea, iar la final se presara putina scortisoara, pentru aroma. Dupa aproximativ 10 minute, se scoate blatul din cuptor, peste el se intinde umplutura de mere, iar deasupra se adauga restul de aluat, acoperind totul. Tava se da din nou la cuptor, pentru inca 20 de minute, iar cand este gata, prajitura se lasa la racit, apoi se aseaza pe un platou si se orneaza cu frisca.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Prajitura cu budinca
Piscoturile se aseaza pe un platou si se insiropeaza cu rom dizolvat in 100 ml de apa. Peste ele se intinde jumatate din... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu mere si biscuiti
Merele se dau pe razatoare si se pun intr-o cratita, la calit, impreuna cu zaharul si apa. Cand sucul merelor se lasa pe... (mai mult)
Citeste -
Spuma de mere cu cafea
Merele se spala si se curata de coaja se de casuta cu seminte, se taie felii subtiri si se fierb cu foarte putina apa, ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura rasturnata cu mere
Se unge o tava cu unt si se presara cu 80 g zahar. Se pune un strat de mere, curatate si taiate in felii. Se presara ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu piscoturi
Se prepara crema astfel: frisca se bate bine, apoi se iau cele 5 oua si li se separa galbenusurile de albusuri. ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu bezea
Se incalzeste cuptorul la 120 de grade. Se bat galbenusurile cu mixerul la viteza medie pana se inmoaie, apoi se mareste... (mai mult)
Citeste