Briose cu dovleac
Ingrediente:
200 g faina 50 g unt 250 g dovleac 2 linguri ulei 2 oua 150 g zahar 50 g miez de nuca 1 praf de copt esenta de vanilie 2 linguri cacao
Mod de preparare:
Se curata dovleacul de coaja si se da pe razatoare. Apoi se pune dovleacul ras intr-o tigaie si se lasa la calit impreuna cu 75 de g de zahar si doua linguri de ulei. Cand a inceput sa se innabuse dovleacul, se adauga si 50 de grame de miez de nuca macinat. Separat se bat ouale cu 75 de grame de zahar, untul, un praf de copt, vanilie, cacao si faina. Se amesteca bine totul, pana se obtine un aluat moale. Peste aluatul rezultat, se pune dovleacul calit si se amesteca usor. Compozitia se aseaza in formele de briose, se pun in tava de copt si se dau la cuptorul incins. Dupa 30 de minute sunt gata.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Dulceata de dovleac
Pulpa de dovleac se toaca in cubulete. Se pune intr-o cratita apa impreuna cu zaharul si zeama de la cele doua lamai. ... (mai mult)
Citeste -
Spaghete cu dovleac
Spaghetele se pun la fiert, in apa cu putina sare, apoi se scurg si se dau la apa rece. Miezul de dovleac se aseaza ... (mai mult)
Citeste -
Strudel cu dovleac
Pentru prepararea strudelului cu dovleac, incepem mai intai sa batem untul cu un praf de sare, impreuna cu cele 300 g de... (mai mult)
Citeste -
Dovleac la cuptor
Dovleacul se taie bucati mai mici si se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Zaharul, scortisoara si nuca se ... (mai mult)
Citeste -
Supa crema de dovleac
Aceasta reteta se prepara usor, astfel se curata dovleacul de coaja si de seminte si se taie in cubulete. Se topeste ... (mai mult)
Citeste -
Foietaj cu dovleac
Mai intai se rade dovleacul si se amesteca impreuna cu miezul de migdale, zaharul si scortisoara. Se tapeteaza o tava cu... (mai mult)
Citeste







