Vinete umplute cu ciuperci

Foto - Vinete umplute cu ciuperci
Complexitate: usor Timp de preparare: 90 minute
5.00 5 2 voturi / pareri

Ingrediente:

6 vinete potrivit de mari 1 kg ciuperci 2 ceape 100 g faina ulei 1 ou 1 lingura bulion sare piper

Mod de preparare:

Vinetele se spala, se taie cozile si se oparesc 5 minute in apa clocotita. Se scot, se racesc, se tin 15 minute sub teasc ca sa iasa apa din ele si se scoate miezul. Ciupercile sa toaca marunt sau se dau prin masina de tocat carne, se prajesc in ulei impreuna cu ceapa tocata, se adauga sare, piper si oul batut. Se amesteca totul bine si cu acest amestec se umplu vinetele. Se face sosul din ulei, faina, putina apa, bulion si miezul scos din vinete. Dupa ce a fiert bine, sosul se strecoara prin sita, se toarna peste vinetele umplute si se lasa sa fiarba inabusit. Cand sunt aproape gata se dau 30 minute la cuptor.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Vinete umplute cu branza

    Vinete umplute cu branza

    Vinetele necuratate se taie in doua in lung, se sareaza si se coc pe jumatate la cuptor si se scobesc ( miezul se toaca ... (mai mult)

    Citeste
  • Rosii umplute cu vinete

    Rosii umplute cu vinete

    Vinetele se coc pe gratar, apoi se curata de coaja si se toaca fin. Pasta de vinete se amesteca impreuna cu ceapa data ... (mai mult)

    Citeste
  • Vinete umplute cu legume

    Vinete umplute cu legume

    Legumele se curata si se spala, apoi morcovul se da pe razatoare, ceapa si ardeiul se toaca marunt, iar ciupercutele, in... (mai mult)

    Citeste
  • Vinete la borcan

    Vinete la borcan

    Vinetele se coc, apoi se curata de coaja si se lasa la scurs, pentru cateva minute. Cand s-au scurs bine de apa, se taie... (mai mult)

    Citeste
  • Vinete umplute

    Vinete umplute

    Vinetele necuratate de ciaja se taie in doua in lung, se sareaza, se lasa sub o greutate 30 minute, se sterg si se ... (mai mult)

    Citeste
  • Zacusca cu ciuperci si vinete

    Zacusca cu ciuperci si vinete

    Mai intai se spala toate legumele, vinetele si ardeii se pun la copt, apoi li se indeparteaza coaja si se toaca marunt. ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))