Vinete umplute cu legume

Foto - Vinete umplute cu legume
Complexitate: usor Timp de preparare: 50 minute
5.00 5 1 vot / pareri

Ingrediente:

3 vinete 50 ml vin alb 1 morcov 2 cepe 1 ardei 100 g cascaval 3 ciuperci ulei masline patrunjel sare piper

Mod de preparare:

Legumele se curata si se spala, apoi morcovul se da pe razatoare, ceapa si ardeiul se toaca marunt, iar ciupercutele, in cubulete mici. Vinetele se taie in jumatati, apoi li se indeparteaza miezul, cu ajutorul unei linguri. Se ung in interior cu putin ulei de masline, apoi se aseaza intr-o tava. Separat, se caleste ceapa in ulei incins, peste ceapa se adauga morcovul si ardeiul, iar la final ciupecile. Se vor gati cat sa se innabuse, se condimenteaza cu piper si sare, apoi se dau de pe foc.Legumele sotate vor constitui umplutura pentru vinete, astfel ca fiecare jumatate de vanata se va umple cu amestecul de legume, iar deasupra se presara patrunjel verde si cascaval ras. Odata umplute, vinetele se dau la cuptorul incins, timp de 25 de minute. Cu 10 minute inainte de a le opri focul, se stropesc cu vinul alb, apoi se scot si se servesc fierbinti.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Vinete umplute cu branza

    Vinete umplute cu branza

    Vinetele necuratate se taie in doua in lung, se sareaza si se coc pe jumatate la cuptor si se scobesc ( miezul se toaca ... (mai mult)

    Citeste
  • Rosii umplute cu vinete

    Rosii umplute cu vinete

    Vinetele se coc pe gratar, apoi se curata de coaja si se toaca fin. Pasta de vinete se amesteca impreuna cu ceapa data ... (mai mult)

    Citeste
  • Vinete la borcan

    Vinete la borcan

    Vinetele se coc, apoi se curata de coaja si se lasa la scurs, pentru cateva minute. Cand s-au scurs bine de apa, se taie... (mai mult)

    Citeste
  • Vinete umplute cu ciuperci

    Vinete umplute cu ciuperci

    Vinetele se spala, se taie cozile si se oparesc 5 minute in apa clocotita. Se scot, se racesc, se tin 15 minute sub ... (mai mult)

    Citeste
  • Zacusca de vinete si ardei

    Zacusca de vinete si ardei

    Vinetele si ardeii se pun pe gratar si se coc, apoi se curata de coaja si de seminte si se scurg bine de sucul lasat. ... (mai mult)

    Citeste
  • Vinete umplute

    Vinete umplute

    Vinetele necuratate de ciaja se taie in doua in lung, se sareaza, se lasa sub o greutate 30 minute, se sterg si se ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))