Saramura de crap
Ingrediente:
1 kg crap 3 rosii 2 ardei 1 ardei iute 2 catei de usturoi 250 ml suc de rosii sare piper
Mod de preparare:
Se curata bine pestele, se presara sare peste el si se pune pe gratar. Intr-o oala punem cam 2 litri de apa la fiert. Rosiile si ardeii se pun putin pe gratar, apoi le taiem felii si le punem in oala cu apa. De asemenea, se adauga si ardeiul iute feliat, piperul si sucul de rosii. Cand pestele s-a facut pe gratar, se pune si el in oala alaturi de legume. Acoperim oala cu un capac si oprim focul, lasand sa stea cam 20 de minute, pentru ca pestele sa se patrunda. Saramura se consuma cu mamaliga.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Crap la cuptor
Crapul se spala bine, se curata de solzi si se presara cu sare si piper. Intr-o cratita incapatoare se aseaza pestele. ... (mai mult)
Citeste -
Saramura de biban
Bibanii se spala, se curata in interior si li se indeparteaza branhiile. Peste perii curatati se presara serea, piperul ... (mai mult)
Citeste -
Macrou marinat
Se spala si se curata de intestine macroul. Se indeparteaza capul si aripioarele, apoi se taie rondele si se lasa putin ... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de crap
Mai intai spalam pestele si il portionam in bucati mai mici. Legumele se curata si se toaca marunt si se calesc putin in... (mai mult)
Citeste -
Crap umplut cu ciuperci
Pestele se curata de solzi, se face o taietura nu prea mare in lungul burtii, se scoate tot continutul, se spala si se ... (mai mult)
Citeste -
Crap umplut cu orez
Crapul se sareaza. Ceapa si patrunjelul verde se toaca marunt. Orezul se spala bine. Hreanul se rade. Ceapa se inabusa ... (mai mult)
Citeste







