Saramura de biban
Ingrediente:
2 kg biban 2 ardei iuti 2 rosii boia de ardei dulce piper sare
Mod de preparare:
Bibanii se spala, se curata in interior si li se indeparteaza branhiile. Peste perii curatati se presara serea, piperul si boia, apoi se aseza pe gratarul incins. Se vor frige pe ambele parti, apoi se aseaza intr-un vas incapator. Tocam si ardeii iuti si rosiile si le adaugam peste peste, iar la final se toarna apa calda, in jur de 2 litri. Saramura de biban se serveste calda.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Macrou marinat
Se spala si se curata de intestine macroul. Se indeparteaza capul si aripioarele, apoi se taie rondele si se lasa putin ... (mai mult)
Citeste -
Saramura de crap
Se curata bine pestele, se presara sare peste el si se pune pe gratar. Intr-o oala punem cam 2 litri de apa la fiert. ... (mai mult)
Citeste -
Varza murata
Varza se curata de primele foi exterioare, se pun in butoiul mare pentru varza, strecurandu-se cate o bucata de hrean. ... (mai mult)
Citeste -
Saramura de peste
Se curata si se taie pestele. Apoi, intr-o cratita, se pune la fiert 5 litri de apa impreuna cu ulei, otet, legumele ... (mai mult)
Citeste -
Saramura de pui
Se spala puiul. Apoi se taie, se condimenteaza bucatile de pui si se pun pe gratar. Se taie ceapa verde rondele, ardeiul... (mai mult)
Citeste -
Castraveti murati de vara
Intr-o oala se toarna cam 3 l de apa, se adauga 3 linguri de sare, apoi se pune la fiert. Cat timp fierbe apa, se spala ... (mai mult)
Citeste







