Macrou marinat
Ingrediente:
1 kg macrou 100 ml otet 1 lingurita sare 2 foi de dafin 10 boabe piper 10 boabe de mustar 1 ceapa 50 ml ulei
Mod de preparare:
Se spala si se curata de intestine macroul. Se indeparteaza capul si aripioarele, apoi se taie rondele si se lasa putin la rece. Apoi, se pun 250 ml de apa la fiert, se adauga otetul, uleiul, putina sare, ceapa si boabele de mustar si piper. Dupa ce au dat in clocot se lasa saramura la racit. Se toarna putina, pe fundul unui borcan, se adauga o bucata de peste, o felie de ceapa, iar saramura si se repeta operatiunea pana se termina pestele. Se pune capacul si se baga borcanul la frigider timp de o saptamana.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Macrou la cuptor
Se spala si se curata macroul. Apoi, se indeparteaza capul si coada, se unge cu ulei si se condimenteaza cu sare si ... (mai mult)
Citeste -
Macrou cu legume mexicane
Pestele se spala si se portioneaza, apoi se aseaza intr-o tava termorezistenta. Punem peste el condimentele, rosiile ... (mai mult)
Citeste -
Salata de macrou afumat
Cartofii ii fierbem in coaja, in apa cu putina sare, apoi se decojesc si se taie in felii. Pestele se curata de oase si ... (mai mult)
Citeste -
Saramura de macrou
Pestele se spala si se curata, apoi se pun pe gratar, impachetati in folie de aluminiu. Alaturi de peste, vom pune si ... (mai mult)
Citeste -
Piept de pui marinat
Pieptul de pui se curata si se taie in felii ca pentru snitel. Apoi, se aseaza feliile de carne intr-un bol mai mare, ... (mai mult)
Citeste -
Fajitas de pui
Amestecam toate incredientele pentru marinata, apoi punem pieptul de pui taiat fasii si amestecam. Vom tine pieptul de ... (mai mult)
Citeste







