Crap umplut cu orez
Ingrediente:
1 crap (circa 2 kg) 250g ceapa 100g pesmet 2 oua 100g orez 150ml ulei patrunjel verde o lamaie 200g hrean 10ml otet piper sare
Mod de preparare:
Crapul se sareaza. Ceapa si patrunjelul verde se toaca marunt. Orezul se spala bine. Hreanul se rade. Ceapa se inabusa in 75ml de ulei cu 100ml de apa, se adauga orezul, piper, sare, 200ml de apa fiarta si se introduc la cuptor circa 15 minute. Se racesc si se adauga oua, pesmet si patrunjel verde. Cu aceasta compozitie se umplu pestii, se cos, se introduc la cuptor intr-o tava unsa cu ulei si se frig circa 20 de minute. Hreanul se amesteca cu otet, 100ml de apa si sare. Se serveste rece, cu sos de hrean si lamaie.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Crap umplut cu ciuperci
Pestele se curata de solzi, se face o taietura nu prea mare in lungul burtii, se scoate tot continutul, se spala si se ... (mai mult)
Citeste -
Crap la cuptor
Crapul se spala bine, se curata de solzi si se presara cu sare si piper. Intr-o cratita incapatoare se aseaza pestele. ... (mai mult)
Citeste -
Pui umplut cu orez la cuptor
Se pregateste mai intai puiul, curatandu-l bine atat pe exterior cat si in interior, apoi se condimenteaza bine cu boia,... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de crap
Mai intai spalam pestele si il portionam in bucati mai mici. Legumele se curata si se toaca marunt si se calesc putin in... (mai mult)
Citeste -
Saramura de crap
Se curata bine pestele, se presara sare peste el si se pune pe gratar. Intr-o oala punem cam 2 litri de apa la fiert. ... (mai mult)
Citeste -
Sarmale ardelenesti
Mai intai pregatim foile de varza, alegandu-le pe cele bune de folosit la umplut, restul tocandu-le pentru a le cali. ... (mai mult)
Citeste







