Sarmale ardelenesti
Ingrediente:
2 kg carne de porc 500 g jambon afumat 150 g de orez 300 ml ulei sau untura 3 cepe varza acra cimbru boia sare piper
Mod de preparare:
Mai intai pregatim foile de varza, alegandu-le pe cele bune de folosit la umplut, restul tocandu-le pentru a le cali. Carnea se da prin masina de tocat, iar afumatura o tocam in cubulete mai mici. Apoi, cepele se curata si se toaca, punandu-le intr-o tigaie cu ulei, la calit. Cand s-a rumenit ceapa, intr-un bol mai mare punem carnea, orezul spalat si ceapa calita. Amestecam bine totul, condimentam, apoi umplutura este gata. Trecem la umplut foile de varza, pe care le vom impaturi si le vom aseza in oala in cere le vom gati. Astfel, in oala, inainte de a pune sarmalele, punem un strat de varza tocata si putina afumatura. Punem sarmalele, in straturi, deasupra finalizand cu un strat de varza tocata. Vom da cratita cu sarmale la cuptor, unde vor sta cam 90 de minute. Apoi sunt numai bune de servit.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Sarmale in foi de varza
Se iau 3 cepe se taie felii si se inabusa in 50ml de ulei, iar restul cepelor se toaca marunt. Carnea de porc se taie ... (mai mult)
Citeste -
Sarmale cu varza acra
Varza se desface in foi si se pregatesc foile mai mari pentru a forma sarmalele. Restul foilor le vom toca fasii. Ceapa ... (mai mult)
Citeste -
Sarmale cu varza dulce
Mai intai se opareste varza in apa cu sare, apoi se desfac foile, oprind foile cele mai mari si mai bune de a fi ... (mai mult)
Citeste -
Sarmale cu pasat
Se pregatesc mai intai foile de varza, curatand si alegand foile cele mai mari si mai frumoase pentru impaturitul ... (mai mult)
Citeste -
Sarmale de post
Mai intai, intr-o oala punem apa la fiert, pentru a fierbe soia granulata, iar dupa ce da in clocot se opreste focul, se... (mai mult)
Citeste -
Sarmale in foi de vita
Sarmalutele se prepara foarte usor, astfel, intr-un bol mare punem carnea tocata, peste ea adaugam ceapa tocata, ... (mai mult)
Citeste







