Sarmale cu varza acra
Ingrediente:
500 g carne tocata de porc 150 g afumatura de porc 1 varza acra 40 g orez 2 cepe 40 ml bulion sare piper
Mod de preparare:
Varza se desface in foi si se pregatesc foile mai mari pentru a forma sarmalele. Restul foilor le vom toca fasii. Ceapa se curata si se toaca, apoi se caleste in ulei, pana devine transparenta. Punem intr-un vas carnea de porc, orezul spalat, ceapa calita si condimente si amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Din aceasta, vom forma sarmalele, impaturindu-le in foile de varza acra, apoi asezam sarmalele intr-o oala mai mare, pe care am tapatat-o cu un strat de varza tocata, punem printre ele si bucati de afumatura, turnam bulionul peste sarmale si punem oala la fiert. Vom tine sarmalele pe foc mic, timp de cel putin o ora jumate.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Sarmale in foi de varza
Se iau 3 cepe se taie felii si se inabusa in 50ml de ulei, iar restul cepelor se toaca marunt. Carnea de porc se taie ... (mai mult)
Citeste -
Sarmale ardelenesti
Mai intai pregatim foile de varza, alegandu-le pe cele bune de folosit la umplut, restul tocandu-le pentru a le cali. ... (mai mult)
Citeste -
Gasca salbatica la cuptor
Se curata gasca si se tine la bait 24 de ore. Se scoate, se zvanta putin, i se pune inauntru o bucatica de slanina ... (mai mult)
Citeste -
Placinta cu varza acra
Varza se clateste in apa, pentru a mai reduce din sarea continuta, apoi se taie in fasii subtiri. Intr-o tigaie incingem... (mai mult)
Citeste -
Sarmale cu varza dulce
Mai intai se opareste varza in apa cu sare, apoi se desfac foile, oprind foile cele mai mari si mai bune de a fi ... (mai mult)
Citeste -
Sarmale cu ciuperci
Ceapa, ciupercile, morcovii, mararul si o varza se toc marunt. Pregatim si foile de varza in care vom impaturii ... (mai mult)
Citeste







