Placinta cu varza acra
Ingrediente:
1 varza acra 800 g faina 200 ml ulei 40 g drojdie 1 lingura de zahar cimbru piper sare
Mod de preparare:
Varza se clateste in apa, pentru a mai reduce din sarea continuta, apoi se taie in fasii subtiri. Intr-o tigaie incingem ulei in care vom cali varza, o condimentam cu sare, piper si cimbru. Separat se pune faina intr-un bol, peste ea se pune drojdia dizolvata, zaharul si apa calda si se framanta, pana se obtine un alaut de placinta. Aluatul se lasa la crescut in jur de o ora, apoi se intinde intr-o foaie mare, pe care o vom imparti in doua foi mai mici, egale. Pregatim o tava pe care o ungem cu unt, in care vom intinde o foaie de aluat, peste ea punem varza calita si o acoperim cu cea de-a doua foaie. Placinta se coace in cuptorul incins in prealabil, timp de jumatate de ora. Cand e gata, se portioneaza si se serveste calda.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Sarmale cu varza acra
Varza se desface in foi si se pregatesc foile mai mari pentru a forma sarmalele. Restul foilor le vom toca fasii. Ceapa ... (mai mult)
Citeste -
Gasca salbatica la cuptor
Se curata gasca si se tine la bait 24 de ore. Se scoate, se zvanta putin, i se pune inauntru o bucatica de slanina ... (mai mult)
Citeste -
Placinta cu varza
Se incalzeste cuptorul la 170 de grade. Se coace aluatul timp de 15 minute. Intr-o tigaie, se pune putin ulei si se ... (mai mult)
Citeste -
Sarmale in foi de varza
Se iau 3 cepe se taie felii si se inabusa in 50ml de ulei, iar restul cepelor se toaca marunt. Carnea de porc se taie ... (mai mult)
Citeste -
Sarmale ardelenesti
Mai intai pregatim foile de varza, alegandu-le pe cele bune de folosit la umplut, restul tocandu-le pentru a le cali. ... (mai mult)
Citeste -
Placinta cu iaurt
Se toarna iaurtul intr-un castron si se amesteca cu untul, ouale batute, faina si praful de copt. Se pune o foaie de ... (mai mult)
Citeste







