Sarmale cu pasat

Foto - Sarmale cu pasat
Complexitate: usor Timp de preparare: 145 minute
5.00 5 1 vot / pareri

Ingrediente:

1 varza murata 1 kg pasat 1.5 kg carne de porc tocata 5 cepe 150 g slanina afumata bulion boia dulce boia iute piper cimbru sare

Mod de preparare:

Se pregatesc mai intai foile de varza, curatand si alegand foile cele mai mari si mai frumoase pentru impaturitul sarmalelor. Restul de foi care nu vor putea fi folosite se vor toca marunt si se vor adauga in oala, peste sarmale. Umplutura se prepara tocand fin cele 5 cepe si spaland in mai multe ape pasatul. Intr-un vas incapator se va pune carnea tocata, slanina taiata cubulete mici, ceapa, boiaua, piperul si sarea, iar la final pasatul. Toate acestea se amesteca bine, pana ce se va obtine o compozitie legata. Din aceasta se vor forma sarmalele. Astfel, se va intinde o foaie de varza, peste ea se pune o lingura generoasa de umplutura si se ruleaza usor, impachetand cu grija la extremitati, apoi se aseaza pe rand, sarmalele, intr-o tava de lut. Cand toate sarmalele au fost asezate in tava, peste ele se adauga varza tocata si se toarna cam 250 ml de bulion. In cuptorul incins, se vor tine sarmalele la rumenit, timp de 2 ore, la foc mic. La final, se scot pe farfurie si se servesc simple sau cu ardei iute.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Sarmale in foi de varza

    Sarmale in foi de varza

    Se iau 3 cepe se taie felii si se inabusa in 50ml de ulei, iar restul cepelor se toaca marunt. Carnea de porc se taie ... (mai mult)

    Citeste
  • Sarmale cu varza acra

    Sarmale cu varza acra

    Varza se desface in foi si se pregatesc foile mai mari pentru a forma sarmalele. Restul foilor le vom toca fasii. Ceapa ... (mai mult)

    Citeste
  • Sarmale cu varza dulce

    Sarmale cu varza dulce

    Mai intai se opareste varza in apa cu sare, apoi se desfac foile, oprind foile cele mai mari si mai bune de a fi ... (mai mult)

    Citeste
  • Sarmale ardelenesti

    Sarmale ardelenesti

    Mai intai pregatim foile de varza, alegandu-le pe cele bune de folosit la umplut, restul tocandu-le pentru a le cali. ... (mai mult)

    Citeste
  • Sarmale de post

    Sarmale de post

    Mai intai, intr-o oala punem apa la fiert, pentru a fierbe soia granulata, iar dupa ce da in clocot se opreste focul, se... (mai mult)

    Citeste
  • Supa de naut

    Supa de naut

    Boabele de naut se lasa la inmuiat peste noapte. Cand e gata de a fi pregatit, acesta se fierbe timp de doua ore in 2 ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))