Tochitura taraneasca
Ingrediente:
400 g carne de porc 350 g carnati picanti 300 g ciuperci 150 ml vin ros 60 g unt 3 cepe 2 ardei grasi 4 rosii 3 catei de usturoi patrunjel sare piper
Mod de preparare:
Legumele se spala si se taie marunt, carnea si carnatii se taie in bucati mai mici.
Intr-o cratita se topeste untul si se calesc cepa, ardeiul si ciupercile. Cand ceapa a devenit transparenta, se adauga carnea si carnatii si se gatesc impreuna. Peste ele se toarna vinul, se presara piperul si sarea si se amesteca bine, apoi se acopera totul cu un capac, lasand la gatit pe foc mic, pentru 40 de minute. Rosiile se decojesc si se toaca in cubulete, apoi se adauga cu aproximativ 10 minute inainte sa se opreasca focul, iar cand e gata, se adauga usturoiul pisat si se presara patrunjelul verde, tocat fin.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Tochitura dobrogeana
Carnea se taie in cuburi mari, dupa care se pun la calit in ulei. Intre timp, se curata si se toaca ceapa si usturoiul, ... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de vacuta taraneasca
Legumele se curata si se toaca pe rand, apoi ceapa si ardeiul se calesc in ulei, peste ele se adauga boia, rosiile ... (mai mult)
Citeste -
Tochitura de pui
Bucatile de pui pot fi oricare parte din pui, se spala si se taie in cubulete mai mari. Se toaca ceapa marunt si se ... (mai mult)
Citeste -
Ciorba taraneasca de porc
Carnea de porc se curata si se taie in bucatele. Intr-o oala cu apa se pune carnea la fiert si se tine pe foc in jur de ... (mai mult)
Citeste -
Tochitura moldoveneasca
Se ia o tigaie in care se pun slanina, pastrama si carnatii taiati si se prajesc fara ulei, fiind suficienta grasimea ... (mai mult)
Citeste -
Omleta taraneasca
Cartofii se fierb in apa cu sare si se taie cubulete. Ceapa si patrunjelul se toaca marunt. Costita afumata se taie ... (mai mult)
Citeste