Tochitura de pui
Ingrediente:
un pui 200 g jambon de porc afumat 50 ml ulei 50 ml suc de rosii 2 cepe 1 pahar cu vin alb 500 ml apa boia de ardei usturoi sare piper
Mod de preparare:
Bucatile de pui pot fi oricare parte din pui, se spala si se taie in cubulete mai mari. Se toaca ceapa marunt si se caleste putin in uleiul incins, apoi se adauga peste ea, bucatile de carne de pui, dar si de porc si se lasa la rumenit. In tigaie se pune apa si se adauga un capac, lasand preparatul la inabusit. Cand au inceput sa fiarba ingredientele, se pun si rosiile, se condimeteaza cu sare, piper si boia iute, iar peste toate, se toarna vinul alb. Dupa 20 de minute, este gata de servit, alaturi mamaliga si banza rasa deasupa.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Tochitura dobrogeana
Carnea se taie in cuburi mari, dupa care se pun la calit in ulei. Intre timp, se curata si se toaca ceapa si usturoiul, ... (mai mult)
Citeste -
Tochitura moldoveneasca
Se ia o tigaie in care se pun slanina, pastrama si carnatii taiati si se prajesc fara ulei, fiind suficienta grasimea ... (mai mult)
Citeste -
Tochitura ardeleneasca
Spalam legumele si te tocam marunt, apoi se pun intr-o tigaie cu ulei incins si le calim. Carnea de porc o taiem in ... (mai mult)
Citeste -
Tochitura taraneasca
Legumele se spala si se taie marunt, carnea si carnatii se taie in bucati mai mici. Intr-o cratita se topeste untul si ... (mai mult)
Citeste -
Tochitura de porc
Carnea de porc se taie in bucati mici, cubulete. Apoi, se toaca marunt ceapa si ardeii. Se pun la calit, intr-o tigaie, ... (mai mult)
Citeste