Tochitura ardeleneasca
Ingrediente:
650 g pulpa de porc 3 catei usturoi 1 ceapa 1 ardei rosu 20 g pasta de tomate 30 ml ulei boia dulce cimbru sare piper
Mod de preparare:
Spalam legumele si te tocam marunt, apoi se pun intr-o tigaie cu ulei incins si le calim. Carnea de porc o taiem in cubulete si o adaugam peste legume, dar dupa ce acestea s-au innabusit. Condimentam cu sare, piper, boia si cimbru, turnam un pahat de apa si acoperim cu un capac, lasand focul mic. Nu uitam sa amestecam din cand in cand, iar dupa aproximativ jumatate de ora, punem bulionul si usturoiul pisat. Mai lasam inca 10 minute si putem opri focul. Se serveste fierbinte, insotita de mamaliga calda.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Tochitura dobrogeana
Carnea se taie in cuburi mari, dupa care se pun la calit in ulei. Intre timp, se curata si se toaca ceapa si usturoiul, ... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de porc ardeleneasca
Mai intai se pune apa la fiert, intr-o oala incapatore. Separat se portioneaza carnea in bucati mai mici si se pun in ... (mai mult)
Citeste -
Tochitura de pui
Bucatile de pui pot fi oricare parte din pui, se spala si se taie in cubulete mai mari. Se toaca ceapa marunt si se ... (mai mult)
Citeste -
Tochitura moldoveneasca
Se ia o tigaie in care se pun slanina, pastrama si carnatii taiati si se prajesc fara ulei, fiind suficienta grasimea ... (mai mult)
Citeste -
Tochitura taraneasca
Legumele se spala si se taie marunt, carnea si carnatii se taie in bucati mai mici. Intr-o cratita se topeste untul si ... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de perisoare ardeleneasca
Legumele se spala si se taie marunt, apoi se calesc in putin ulei, pana ce devin moi. In oala in care am calit legumele,... (mai mult)
Citeste







