Ciorba de perisoare ardeleneasca
Ingrediente:
300 g carne de vite 100 ml smantana 1 ceapa 1 morcov 1 ou ulei zeama de lamaie 70 g orez zeama de varza patrunjel sare piper
Mod de preparare:
Legumele se spala si se taie marunt, apoi se calesc in putin ulei, pana ce devin moi. In oala in care am calit legumele, turnam apa si putina sare si punem la fiert, pentru ciorba. Se lasa sa fiarba circa 30 de minute, pana cand se pregatesc perisoarele. Pregatim perisoarele, pentru care amestecam orezul, carnea de vita, si ceapa tocata. Formam perisoarele cu ajutorul mainilor si le punem pe rand in oala cu legume. Vom tine ciorba la gatit, in jur de 40 de minute, iar cand va fi aproape gata, adaugam verdeata tocata, turnam zeama de varza, zeama de lamaie si oul batut. Dupa inca 5 minute, oprim din fiert si putem servi.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Ciorba de perisoare moldoveneasca
Intr-o oala se toarna cam 5 liti de apa, se presara sare si se pune la fiert. Intre timp se curata legumele toate si se... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de perisoare cu smantana
Mai intai se curata si se spala legumele, apoi se toaca marunt. Intr-o tigaie se toarna cam o lingura de ulei, in care ... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de porc ardeleneasca
Mai intai se pune apa la fiert, intr-o oala incapatore. Separat se portioneaza carnea in bucati mai mici si se pun in ... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de perisoare
Se curata morcovul, telina, radacina de patrunjel, ceapa; se spala si se taie cubulete mici. Se pun sa fiarba in 2,5 ... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de perisoare de curcan
Legumele se curata, se toaca marunt apoi se calesc putin intr-o tigaie in care s-a incins o lingura de ulei. Cand s-au ... (mai mult)
Citeste -
Ciorba ardeleneasca
Intr-o cratita cu apa, se pune carnea la fiert. Intre timp, se rad morcovii si telina. Apoi, se taie ceapa foarte marunt... (mai mult)
Citeste







