Ciorba de perisoare
Ingrediente:
1 morcov milociu 1 telina mica 1 radacina de patrunjel 1 ceapa potrivita 4-5 rosii mari 200 g carne tocata de vita 1 lingura orez 1 albus patrunjel verde sare piper
Mod de preparare:
Se curata morcovul, telina, radacina de patrunjel, ceapa; se spala si se taie cubulete mici. Se pun sa fiarba in 2,5 litri de apa, timp de 15 minute. In acest timp, se prepara perisoarele: carnea tocata se amesteca cu orezul bine spalat, albusul batut putin cu o furculita, sare, piper si o lingurita de patrunjel verde.
Se fac mici perisoare de marimea unei nuci si se introduc in supa clocotita. Se face flacara mica si se lasa sa fiarba 10 minute. Intre timp, se spala rosiile, se decojesc, se taie marunt si se pun in oala sa mai fiarba 15 minute. Se verifica daca totul este bine fiert, se ia de pe foc, se potriveste de sare si se presara patrunjel verde tocat.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Ciorba de perisoare moldoveneasca
Intr-o oala se toarna cam 5 liti de apa, se presara sare si se pune la fiert. Intre timp se curata legumele toate si se... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de perisoare cu smantana
Mai intai se curata si se spala legumele, apoi se toaca marunt. Intr-o tigaie se toarna cam o lingura de ulei, in care ... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de perisoare ardeleneasca
Legumele se spala si se taie marunt, apoi se calesc in putin ulei, pana ce devin moi. In oala in care am calit legumele,... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de perisoare de curcan
Legumele se curata, se toaca marunt apoi se calesc putin intr-o tigaie in care s-a incins o lingura de ulei. Cand s-au ... (mai mult)
Citeste -
Perisoare in sos de rosii
Intr-o cratita, se pune ceapa tocata marunt cu putin ulei la rumenit. Dupa 2-3 minute, se adauga rosiile, jumatate de ... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de porc cu smantana
Mai intai pregatim o oala cu apa, pe care o punem pe foc. Costita de porc se portioneaza si se spala bine. Dupa ce ... (mai mult)
Citeste







