Ciorba de perisoare moldoveneasca
Ingrediente:
500 g carne de porc tocata 60 g pesmet 40 g orez 2 morcovi 2 cepe 1 telina 1 ou cimbru leustean boia sare piper
Mod de preparare:
Intr-o oala se toarna cam 5 liti de apa, se presara sare si se pune la fiert. Intre timp se curata legumele toate si se toaca marunt, apoi se adauga in apa care incepe sa fiarba. Intr-un bol se pune carnea de porc tocata, peste ea se adauga o ceapa data pe razatoare, putin piper, sare, cimbru, pesmet si orezul spalat bine. Se amesteca bine rezultand astfel compozitia pentru perisoare. Cu ajutorul unei linguri, se ia din compozitia de carne si se formeaza perisoarele, modelandu-le intre palme, apoi se pun in oala cu ciorba. Ciorba va sta pe foc, pana cand perisoarele incep sa se ridice deasupra, apoi se toaca leusteanul si se presara deasupra. Se serveste fierbinte, cu ardei iute.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Ciorba de perisoare cu smantana
Mai intai se curata si se spala legumele, apoi se toaca marunt. Intr-o tigaie se toarna cam o lingura de ulei, in care ... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de perisoare
Se curata morcovul, telina, radacina de patrunjel, ceapa; se spala si se taie cubulete mici. Se pun sa fiarba in 2,5 ... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de perisoare ardeleneasca
Legumele se spala si se taie marunt, apoi se calesc in putin ulei, pana ce devin moi. In oala in care am calit legumele,... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de perisoare de curcan
Legumele se curata, se toaca marunt apoi se calesc putin intr-o tigaie in care s-a incins o lingura de ulei. Cand s-au ... (mai mult)
Citeste -
Perisoare in sos de rosii
Intr-o cratita, se pune ceapa tocata marunt cu putin ulei la rumenit. Dupa 2-3 minute, se adauga rosiile, jumatate de ... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de porc cu smantana
Mai intai pregatim o oala cu apa, pe care o punem pe foc. Costita de porc se portioneaza si se spala bine. Dupa ce ... (mai mult)
Citeste