Ciorba de perisoare moldoveneasca

Foto - Ciorba de perisoare moldoveneasca
Complexitate: usor Timp de preparare: 80 minute
5.00 5 1 vot / pareri

Ingrediente:

500 g carne de porc tocata 60 g pesmet 40 g orez 2 morcovi 2 cepe 1 telina 1 ou cimbru leustean boia sare piper

Mod de preparare:

Intr-o oala se toarna cam 5 liti de apa, se presara sare si se pune la fiert. Intre timp se curata legumele toate si se toaca marunt, apoi se adauga in apa care incepe sa fiarba. Intr-un bol se pune carnea de porc tocata, peste ea se adauga o ceapa data pe razatoare, putin piper, sare, cimbru, pesmet si orezul spalat bine. Se amesteca bine rezultand astfel compozitia pentru perisoare. Cu ajutorul unei linguri, se ia din compozitia de carne si se formeaza perisoarele, modelandu-le intre palme, apoi se pun in oala cu ciorba. Ciorba va sta pe foc, pana cand perisoarele incep sa se ridice deasupra, apoi se toaca leusteanul si se presara deasupra. Se serveste fierbinte, cu ardei iute.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))