Ciorba de perisoare de curcan
Ingrediente:
250 g carne tocata de curcan 300 ml bulion 40 g orez 2 morcovi 1 ceapa 1 gogosar 3 rosii 1 gulie 1 telina 1 ou patrunjel marar sare pipe
Mod de preparare:
Legumele se curata, se toaca marunt apoi se calesc putin intr-o tigaie in care s-a incins o lingura de ulei. Cand s-au innabusit, se transfera intr-o oala mai mare, peste ele se toarna cam 4 litri de apa si se lasala fiert. Separat, se pregatesc periosarele, punand intr-un bol carnea tocata de curcan, peste ea se adauga patrujelul si mararul tocate marunt, o ceapa tocata fin, putina sare, piper, oul si orezul. Toate acestea se amesteca bine, rezultand o compozitie legata, din care se formeaza cu ajutorul mainilor, perisoarele. Cand ciorba incepe sa fiarba se pun si periosarele si se lasa focul mic, gatind in continuare, pana cand perisoarele se ridica la suprafata ciorbei. Cand e aproape gata, in ciorba se toarna si bulionul, iar dupa inca 5 minute se opreste focul. La final se presara patrunjel tocat si se toarna, dupa gust cam 100 ml de smantana.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Ciorba de gaturi de curcan
Curatam legumele si te tocam in cubulete, iar gaturile de curcan le spalam si le portionam. Folosim o oala in care lasam... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de perisoare moldoveneasca
Intr-o oala se toarna cam 5 liti de apa, se presara sare si se pune la fiert. Intre timp se curata legumele toate si se... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de curcan cu zeama de varza
Carnea se spala si se taie in portiile dorite. Legumele se curata si se toaca marunt. Intr-o oala, turnam apa, punem ... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de curcan
Se spala si se taie 3 bucati de carne de curcan. Apoi, se pun la prajit in ulei de masline pana devin aurii. Se taie ... (mai mult)
Citeste -
Piept de curcan la cuptor
Pieptul de curcan se aseaza intr-o tava, se condimenteaza cu sare si piper, se presara cimbrul si se da la cuptor. ... (mai mult)
Citeste -
Medalion de curcan
Carnea de curcan se taie in felii si se bat cu un ciocan de lemn. Separat, intr-un bol se bat ouale impreuna cu sare, ... (mai mult)
Citeste







