Ciorba ardeleneasca
Ingrediente:
1 bucata carne de porc 1 telina 2 morcovi 1 ceapa 3 linguri ulei de masline 3 linguri smantana 2 linguri orez 1 lingura bors 1 lingura faina 2 linguri otet leustean patrunjel
Mod de preparare:
Intr-o cratita cu apa, se pune carnea la fiert. Intre timp, se rad morcovii si telina. Apoi, se taie ceapa foarte marunt si se pun toate legumele intr-o cratita. Se toarna putin ulei de masline si se lasa putin la rumenit. Apoi, se adauga doua linguri de orez, se amesteca bine si se mai lasa putin pe foc. Apoi, se adauga totul in oala in care se va prepara ciorba. Se pune putin leustean si piper. Cand este gata, se lasa putin sa se raceasca carnea si se taie cubulete. Intr-un castron, se pune putina faina cu apa, se adauga putina apa in care a fiert carnea si se amesteca. Apoi, se adauga si smantana impreuna cu borsul. Se toarna in oala cu legume impreuna cu carnea. Se mai lasa sa fiarba, iar apoi se adauga putin otet si se presara patrunjel.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Ciorba de porc ardeleneasca
Mai intai se pune apa la fiert, intr-o oala incapatore. Separat se portioneaza carnea in bucati mai mici si se pun in ... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de perisoare ardeleneasca
Legumele se spala si se taie marunt, apoi se calesc in putin ulei, pana ce devin moi. In oala in care am calit legumele,... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de porc cu smantana
Mai intai pregatim o oala cu apa, pe care o punem pe foc. Costita de porc se portioneaza si se spala bine. Dupa ce ... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de ciocanele
Carnea de porc se spala bine, apoi se portioneaza si se pune in oala de ciorba, peste carne se toarna cam 5 l de apa si ... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de peste
Pestele se curata bine si se portioneaza. Intr-o oala mai mare, punem ceapa tocata si calim 3 minute, cu putin ulei, ... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de cartofi cu carnati
Mai intai, legumele se curata, se spala si se toaca marunt, cartofii se taie in cubulete, iar carnatii in rondele. Se ... (mai mult)
Citeste







