Musaca cu piure
Ingrediente:
500 g carne tocata 1 ceapa 3 rosii 60 ml ulei 20 ml bulion 1 kg cartofi 100 g unt 100 ml lapte cimbru sare piper
Mod de preparare:
Pregatim piureul, punand cartofii ce tocmai au fost curatati si spalati bine, la fiert, in apa cu putina sare. Cand au fiert, se scurg de apa, se pun intr-un bol, in care adaugam si untul impreuna cu laptele si mixam totul, pana ce obtinem un piure fin. Nu uitam sa adaugam si putina sare, dupa gust. Separat, ceapa o tocam marunt si o punem la calit in ulei incins, iar cand a devenit transparenta adaugam carnea tocata si gatim timp de 20 de minute. Rosiile le decojim si le tocam marunt, apoi le punem peste carne, condimentam cu piper, sare si cimbru si mai tinem pe foc in jur de 5 minute. Pregatim o tava in care intindem un strat de piure, peste el intindem carnea gatita in tigaie, iar deasupra acoperim cu inca un strat de piure. Dam tava la cuptor, pentru jumatate de ora, apoi oprim focul si putem servi.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Musaca de gulii
Intr-o tigaie se inginge uleiul si se caleste ceapa tocata marunt. Cand aceasta devine transparenta, se pune carnea ... (mai mult)
Citeste -
Musaca de vinete
Se spala si se taie vinetele in felii. Se presara putina sare si se lasa deoparte timp de o jumatate de ora. Apoi, se ... (mai mult)
Citeste -
Placinta cu carne
Se pun la fiert cartofii. Cand sunt gata, se amesteca cu lapte si se fac piure. Se adauga parmezan, unt si un varf de ... (mai mult)
Citeste -
Piure de broccoli
Broccoli se spala bine, apoi se desface in buchetele si se pun la fiert, in apa cu putina sare. Cand s-au fiert, se ... (mai mult)
Citeste -
Caracatita cu piure de cartofi
Caracatita se pune la dezghetat cu 24 de ore inainte, in frigider! Se lasa sub un jet de apa si apoi, se pune intr-o ... (mai mult)
Citeste -
Galuste cu prune
Se curata cartofii si se pun la fiert in apa sarata timp de 20 de minute. Se scurg bine de apa si se fac piure de ... (mai mult)
Citeste







