Jumari de porc
Ingrediente:
3 kg carne de porc grasa 300 ml apa sare
Mod de preparare:
Se portioneaza jumarile in bucati mai mici si le punem intr-un tuci sau oala mai mare. Punem vasul pe foc, turnam apa si acoperim cu un capac, pentru a permite carnii sa-si lase sucul si grasimea proprii. Dupa 5-6 minute, luam capacul, presaram sarea si lasam carnea sa se gateasca incet. Cand grasimea s-a topit de tot de pe bucatile de carne, iar jumerile au devenit crocante, se scot cu ajutorul unei spumiere si se lasa sa se raceasca.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Pasta de jumari
Intr-un blender se pun jumarile, impreuna cu ceapa si cateii de usturoi si se toaca totul. Peste pasta obtinuta se ... (mai mult)
Citeste -
Pogacele cu jumari
Pentru prepararea pogacelelor se realizeaza mai intai aluatul, compus din 500g faina, cele 2 oua, un praf de sare si ... (mai mult)
Citeste -
Pogaci cu jumari
Se pregateste, pentru inceput, aluatul pentru poganele. Astfel, intr-un bol incapator se pune faina cernuta, peste ea ... (mai mult)
Citeste -
Piftie de porc
Dupa ce picioarele de porc sunt curatate bine se pun impreuna cu carnea de la capul de porc, urechile de porc si ... (mai mult)
Citeste -
Carnati de porc
Intr-un vas mare, vom pune carnea de porc ce tocmai am dat-o prin masina de tocat. Presaram sarea, piperul cimbrul si ... (mai mult)
Citeste -
Caltabos de porc
Carnea de porc se da prin masina de tocat, apoi o asezam intr-un castron mai mare. Peste ea adaugam toate celelalte ... (mai mult)
Citeste







