Pogaci cu jumari

Foto - Pogaci cu jumari
Complexitate: usor Timp de preparare: 120 minute
5.00 5 1 vot / pareri

Ingrediente:

600 g faina 300 g jumari 100 ml smantana 200 ml lapte 2 oua 40 g drojdie sare piper

Mod de preparare:

Se pregateste, pentru inceput, aluatul pentru poganele. Astfel, intr-un bol incapator se pune faina cernuta, peste ea se adauga sare, piper, smantana, cele doua oua batute si laptele caldut, in care s-a dizolvat si drojdia. Toate acestea se amesteca bine, apoi se framanta cu mainile, pentru a obtine un aluat ca de paine, dar putin mai moale. Aluatul va sta la dospit in jur de o ora, cat sa isi dubleze volumul. Separat, jumarile se toaca marunt, intr-un blender si se condimenteaza cu piper. Cand a crescut suficient, din aluat se intinde o foaie mai groasa, peste ea se intinde un strat uniform de pasta de jumari, apoi se impatureste in doua, se mai intinde o data cu sucitorul, si se lasa din nou la dospit, cam un sfert de ora. Aluatul se va intinde din nou intr-o foaie de grosimea unui deget, iar cu ajutorul unei forme rotunde de fursecuri, sau cu un cutit, se decupeaza poganelele. Acestea se vor aseza pe o tava acoperita cu hartie de copt, se ung cu ou si se vor da la cuptor, pentru 20 de minute. Cand sunt gata, se scot din tava si se servesc fierbinti, cat timp sunt crocante, insotite de un pahar de vin

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Pasta de jumari

    Pasta de jumari

    Intr-un blender se pun jumarile, impreuna cu ceapa si cateii de usturoi si se toaca totul. Peste pasta obtinuta se ... (mai mult)

    Citeste
  • Pogacele cu jumari

    Pogacele cu jumari

    Pentru prepararea pogacelelor se realizeaza mai intai aluatul, compus din 500g faina, cele 2 oua, un praf de sare si ... (mai mult)

    Citeste
  • Jumari de porc

    Jumari de porc

    Se portioneaza jumarile in bucati mai mici si le punem intr-un tuci sau oala mai mare. Punem vasul pe foc, turnam apa si... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))