Pogacele cu jumari
Ingrediente:
500 g jumari 2 oua 500 g faina 50g zahar 200 ml lapte 25 g drojdie sare
Mod de preparare:
Pentru prepararea pogacelelor se realizeaza mai intai aluatul, compus din 500g faina, cele 2 oua, un praf de sare si drojdie. Toate acestea se amesteca si se framanta pana la obtinerea unui aluat pufos. Acesta se lasa la dospit timp de 40 de minute. Cand a stat indeajuns de mult, aluatul se intinde intr-o foaie care va fi unsa cu pasta de jumari. Se va impaturi foaia in 4 si va fi lasta inca 30 de minute la rece. Dupa cele 30 de minute, se intinde aluatul intr-o noua foaie, se unge din nou cu pasta de jumari, se impatureste in 4 si se intinde iar intr-o foaie de grosimea unui deget. Se decupeaza din foaie formele dorite, se pun pe o tava de cuptor, se ung deasupra cu ou si se coc la foc mic, pana cand se rumenesc.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Pasta de jumari
Intr-un blender se pun jumarile, impreuna cu ceapa si cateii de usturoi si se toaca totul. Peste pasta obtinuta se ... (mai mult)
Citeste -
Pogaci cu jumari
Se pregateste, pentru inceput, aluatul pentru poganele. Astfel, intr-un bol incapator se pune faina cernuta, peste ea ... (mai mult)
Citeste -
Jumari de porc
Se portioneaza jumarile in bucati mai mici si le punem intr-un tuci sau oala mai mare. Punem vasul pe foc, turnam apa si... (mai mult)
Citeste







