Cotlet de porc

Foto - Cotlet de porc
Complexitate: mediu Timp de preparare: 60 minute
5.00 5 2 voturi / pareri

Ingrediente:

1.1kg cotlet de porc fara os 400g ceapa 400g ardei gras 600g faina 4 oua 50g/ml unt sau ulei boia de ardei dulce patrunjel piper sare

Mod de preparare:

Cotletul se portioneaza in 10 bucati care se bat putin si se sareaza. Ceapa se toaca marunt, iar ardeiul gras se taie in fasii subtiri. Patrunjelul verde se toaca foarte fin. Bucatile de cotlet se trec prin 50g de faina si se inabusa in 50ml de ulei cu 100ml de apa. Se scoate carnea si in grasimea ramasa se adauga boia de ardei, piper, sare si circa 1.5L de apa fiarta. Sosul se fierbe in 10 minute, apoi se adauga peste cotlet si se fierbe in continuare la foc moderat, circa 30 de minute. Din restul de faina, oua si circa 200ml de apa se prepara o coca din care se fac galuste, apoi se racest in apa rece si se scurg. Galustele se adauga in sos. Se serveste cald, cu patrunjel verde deasupra.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Cotlet de porc la gratar

    Cotlet de porc la gratar

    Cotletele se pregatesc pentru friptura, feliindu-le si curatandu-le de grasimea in surplus. Se condimenteaza cu piper, ... (mai mult)

    Citeste
  • Cotlet de porc la tava

    Cotlet de porc la tava

    Cotletul se feliaza si se condimenteaza bine cu piper, rozmarin si sare, apoi se aseaza intr-o tava. Peste carne se ... (mai mult)

    Citeste
  • Cotlet de berbecut

    Cotlet de berbecut

    Fierbem intr-o oala cu apa si sare, cartofii si morcuvul. Separat, asezam carnea de berbecut intr-o cratita si lasam la ... (mai mult)

    Citeste
  • Friptura de porc la tava

    Friptura de porc la tava

    Carnea de porc se curata bine si se transeaza in felii mai mari. Apoi, se aseaza feliile intr-o tava, iar peste ele ... (mai mult)

    Citeste
  • Cotlet umplut

    Cotlet umplut

    Carnea de porc se feliaza in doua parti egale. Cele doua felii se bat bine, pentru a le intinde cat mai mult, formand ... (mai mult)

    Citeste
  • Cotlet de porc la cuptor cu ciuperci

    Cotlet de porc la cuptor cu ciuperci

    Ciupercile se taie in felii si se fierb 10 minute in apa cu putina sare. Se scot cu spumiera si se pun intr-un castron. ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))