Pui umplut cu legume
Ingrediente:
1 pui 500 g ciuperci 1 ceapa 200 ml vin alb 50 ml ulei de masline 250 ml apa patrunjel cimbru oregano busuioc sare piper
Mod de preparare:
Ciupercutele le spalam si le feliem, la fel si ceapa, si le calim impreuna pentru 5 minute. Patrunjelul il tocam fin si il amestecam impreuna cu ciupercile, turnam si o lingura de ulei de masline si condimentam cu sare, piper si oregano. Puiul il curatam, si il pregatim pentru gatit, indepartand extremitatile aripilor si pulpelor. Il umplem in interior cu umplutura de ciuperci si verdeata, apoi il asezam intr-o tava, si il condimentam pe deasupra cu piper, sare si busuioc, iar la fnal turnam peste el 2 linguri de ulei. Dam tava la cuptorul incins in prealabil si il gatim timp de 40 de minute, timp in care vom turna treptat din vinul alb, pentru a-i da gust si fragezime. Cand s-a rumenit suficient, se scoate din cuptor si se serveste, insotit de o salata, sau garnitura preferata.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Pui umplut cu ficatei
Puiul curatat si spalat bine, se condimenteaza bine cu rozmarin, piper si cimbru. Ficateii si kaiserul se taie in ... (mai mult)
Citeste -
Muschi de porc umplut cu ciuperci
Bucata de carne se taie in asa fel incat sa se formeze o foaie cat mai intinsa, se bate bine si se condimenteaza. ... (mai mult)
Citeste -
Orez cu curry
Se pregateste supa de legume. Apoi, se spala orezul si se scurge bine de apa. Se lasa la macerat timp de o ora. Se ... (mai mult)
Citeste -
Sarmale ardelenesti
Mai intai pregatim foile de varza, alegandu-le pe cele bune de folosit la umplut, restul tocandu-le pentru a le cali. ... (mai mult)
Citeste -
Supa de conopida
Intr-o cratita, se fierbe conopida, morcovul impreuna cu supa de legume sau apa. Intre timp, se pune la prajit prazul si... (mai mult)
Citeste -
Muschi de porc umplut
Mai intai, muschiul de porc se feliaza astfel incat sa obtinem 3 felii mai mari, pe care urmeaza sa le umplem. Amestecam... (mai mult)
Citeste







