Pastrama de berbecut
Ingrediente:
6 kg carne de berbecut piper alb coriandru 1 capatana de usturoi boia dulce rozmarin sare
Mod de preparare:
Carnea de berbecut se curata si se transeaza, apoi se spala bine. Condimentele se pun impreuna intr-un bol, se piseaza usturoiul si se adauga peste condimente, se amesteca totul si se toarna peste carne. Cu ajutorul mainilor se intind condimentele pe toata suprafata carnii, apoi se acopera bucatile de carne cu o folie de plastic si se dau la rece, unde vor sta cam 3 zile. Dupa cele 3 zile, se scoate carnea de la rece, se agata intr-un loc unde poate sta la aer si se tine la uscat cel putin 4 zile, apoi pastrama este perfecta pentru a fi gatita dupa plac.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Cotlet de berbecut
Fierbem intr-o oala cu apa si sare, cartofii si morcuvul. Separat, asezam carnea de berbecut intr-o cratita si lasam la ... (mai mult)
Citeste -
Pastrama de capra
Carnea se spala, se portioneaza, in bucati mai mari si se aseaza intr-o tava. Deasupra se presara piperul, cimbrul si ... (mai mult)
Citeste -
Pastrama de curcan
Mai intai se pregateste carnea, care se curata de oase si piele, apoi se spala si se scurge bine de apa. Toate ... (mai mult)
Citeste -
Pastrama de oaie
Se spala carnea si se taie. Se pune la prajit in ulei de masline. In timp ce se prajeste carnea, se pune la calit ceapa ... (mai mult)
Citeste -
Pastrama de iepure
Carnea de iepure se curata si se spala bine. Intr-o oala incapatoare se pune apa la fiert, in care se vor adauga ... (mai mult)
Citeste -
Tochitura moldoveneasca
Se ia o tigaie in care se pun slanina, pastrama si carnatii taiati si se prajesc fara ulei, fiind suficienta grasimea ... (mai mult)
Citeste