Pastrama de curcan
Ingrediente:
2 kg piept de curcan 5 g boabe de mustar 5 g boia dulce 5 g cimbru 5 g ienibahar 4 catei de usturoi 5 g boabe de piper 20 g ulei 1 lamaie sare
Mod de preparare:
Mai intai se pregateste carnea, care se curata de oase si piele, apoi se spala si se scurge bine de apa. Toate condimentele se pun intr-un bol si se amesteca, apoi se adauga usturoiul pisat si se toarna cam jumatate de litru de apa, rezultand astfel marinata pentru pastrama. Pieptul de curcan se aseaza intr-un vas, peste ea se toarna marinata cat sa acopere toata suprafata carnii, se acopera totul cu o folie si se da la frigider, pana a doua zi. Dupa ce a stat suficient la marinat, bucatile de curcan se ruleaza si se leaga cu ata, apoi se pun intr-o tava, se toarna peste ele uleiul de masline si se vor gati la cuptorul incins, timp de 2 ore. Odata ce pastrama devine crocanta, se scoate din cuptor, se aseaza pe un platou si se serveste.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Piept de curcan la cuptor
Pieptul de curcan se aseaza intr-o tava, se condimenteaza cu sare si piper, se presara cimbrul si se da la cuptor. ... (mai mult)
Citeste -
Medalion de curcan
Carnea de curcan se taie in felii si se bat cu un ciocan de lemn. Separat, intr-un bol se bat ouale impreuna cu sare, ... (mai mult)
Citeste -
Pastrama de capra
Carnea se spala, se portioneaza, in bucati mai mari si se aseaza intr-o tava. Deasupra se presara piperul, cimbrul si ... (mai mult)
Citeste -
Pulpe de curcan la cuptor
Intr-un castron, se amesteca chimenul, bulionul, usturoiul pisat, untul topit, putina supa de pui si otetul. Se pun ... (mai mult)
Citeste -
Snitel de curcan
Se taie cu atentie pieptul de curcan. Fileurile obtinute se bat putin cu ciocanul. Apoi, radeti coaja de la o lamaie, ... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de gaturi de curcan
Curatam legumele si te tocam in cubulete, iar gaturile de curcan le spalam si le portionam. Folosim o oala in care lasam... (mai mult)
Citeste







