Clatite umplute cu carne
Ingrediente:
700 g carne de vita 500g faina 800g lapte 5 oua 200g ulei 200g smantana 400g ceapa patrunjel usturoi piper macinat sare
Mod de preparare:
Carnea se curata de pielita, se spala, se taie bucati si se da prin masina de tocat. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt, ouale se curata. Patrunjelul verde, usturoiul se curata, se spala si se toaca marunt. Faina se cerne. Laptele se fierbe. Ceapa se inabusa in 75 g ulei; se adauga carnea tocata si se continua inabusarea cca 10 minute. Se lasa sa se raceasca compozitia si se toaca din nou in masina. La pasta obtinuta se adauga 1 ou, 50 g smantana, sare, piper, patrunjel verde si usturoi, amestecand bine pana se omogenizeaza. Din restul de oua, faina, lapte si ulei se pregatesc foile de clatite. Se umple foile cu pasta. Se ruleaza sau se impacheteaza in jumatati, apoi in sferturi.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Clatite cu pui
Intr-o oala cu apa si putina sare, se fierbe pieptul de pui, iar cand s-a fiert suficient, se scurge bine de apa, apoi ... (mai mult)
Citeste -
Clatite cu pui si ciuperci
Pentru clatite, se pun intr-un bol faina, peste ea se adauga oul batut spuma, apa si un praf de sare. Se amesteca bine ... (mai mult)
Citeste -
Clatite umplute cu ciuperci
Ceapa tocata marunt se caleste, un minut, in tot undelemnul si apoi se adauga ciupercile curatate, spalate si taiate in ... (mai mult)
Citeste -
Clatite cu mere
Clatite se prepara din aluatul clasic, la care adauagm putin zahr pudra si esente de vanilie. Umplutura o pregatim ... (mai mult)
Citeste -
Tort de clatite
Clatitele le preparam batand mai intai ouale cu un tel, peste ele turnam laptele si faina si amestecam bine, pentru a ... (mai mult)
Citeste -
Gulii umplute
Se spala guliile si se se scobesc guliile. Apoi, se da carnea prin masina de tocat carne, se amesteca cu orez, ceapa ... (mai mult)
Citeste







