Ciorba de zarzavat
Ingrediente:
1 dovlecel 1 ardei 2 cepe 1 morcov 2 rosii 2 cartofi 20 g orez leustean ulei otet sare
Mod de preparare:
Legumele se spala bine si se toaca marunt. Intr-o tigaie cu putin ulei, se caleste ceapa, apoi se adauga celelalte legume si se lasa la innabusit. Separat, se umple o oala cu apa si se pune la fiert, iar cand legumele din tigaie s-au calit, se transfera in oala, se adauga o lingura de ulei, sare si se lasa la fiert. Dupa aproximativ 10 minte se adauga si orezul spalat si se mai lasa pe foc, inca jumatate de ora. Cand e gata, se opreste focul, se pun 3 linguri otet si se presara leusteanul tocat, deasupra.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Supa de ciuperci
Ceapa, morcovul si patrunjelul se dau prin razatoarea de zarzavat si se fierb in apa pana cand se inmoaie bine. Se ... (mai mult)
Citeste -
Supa crema de cartofi
Cartofii se curata, se taie in cuburi mici si se fierb in supa de oase sau de zarzavat, pana se zdrobesc, apoi se trec ... (mai mult)
Citeste -
Supa de rosii
Se spala rosiile, se rup si se pun la fiert cu jumtate din cantitatea de apa. Cand s-au inmuiat se trec prin sita. ... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de porc cu smantana
Mai intai pregatim o oala cu apa, pe care o punem pe foc. Costita de porc se portioneaza si se spala bine. Dupa ce ... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de ciocanele
Carnea de porc se spala bine, apoi se portioneaza si se pune in oala de ciorba, peste carne se toarna cam 5 l de apa si ... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de peste
Pestele se curata bine si se portioneaza. Intr-o oala mai mare, punem ceapa tocata si calim 3 minute, cu putin ulei, ... (mai mult)
Citeste







