Ciorba de vacuta
Ingrediente:
750g carne de vita 300g morcovi 2 cepe 1 radacina de telina 1 radacina de patrunjel si pastarnac 1 kg cartofi 250g varza dulce 2 ardei grasi 50g pasta de tomate 400g rosii proaspete 1L de bors leustean verde patrunjel verde sare
Mod de preparare:
Carnea se spala si se portioneaza. Morcovii, telina, pastarnacul si radacina de patrunjel se curata, se spala si se taie cuburi, ceapa se toaca marunt, iar varza se taie in bucati mai mari. Ardeii se taie fasii, iar cartofii se curata, se spala si se taie cuburi. Patrunjelul verde si leusteanul se toaca marunt. Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie fasii. Borsul se fierbe si se strecoara. Pasta de tomate se dilueaza cu apa. Carnea se fierbe in circa 2 L de apa cu sare si se spumeaza. Cand carnea este fiarta pe jumatate, se adauga telina, morcovii, radacina de patrunjel si pastarnacul, ceapa, ardeiul gras, cartofii si varza. Cand cartofii sunt fierti, se adauga pasta de tomate, rosiile, leusteanul verde, borsul si sarea. Se fierb inca 5 minute. Se serveste fierbinte, cu patrunjel verde deasupra.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Ciorba de vacuta taraneasca
Legumele se curata si se toaca pe rand, apoi ceapa si ardeiul se calesc in ulei, peste ele se adauga boia, rosiile ... (mai mult)
Citeste -
Ciorba taraneasca de vacuta
Mai intai, carnea de vita se curata bine si se portioneaza in bucati mai mici. Intr-o oala mai mare, se pun cam 3 litri ... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de porc cu smantana
Mai intai pregatim o oala cu apa, pe care o punem pe foc. Costita de porc se portioneaza si se spala bine. Dupa ce ... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de ciocanele
Carnea de porc se spala bine, apoi se portioneaza si se pune in oala de ciorba, peste carne se toarna cam 5 l de apa si ... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de peste
Pestele se curata bine si se portioneaza. Intr-o oala mai mare, punem ceapa tocata si calim 3 minute, cu putin ulei, ... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de cartofi cu carnati
Mai intai, legumele se curata, se spala si se toaca marunt, cartofii se taie in cubulete, iar carnatii in rondele. Se ... (mai mult)
Citeste







