Ciorba de mazare cu galuste
Ingrediente:
1 cartof 1 ardei rosu 2 cepe 1 telina 250 g mazare 1 ou 20 ml ulei faina 50 g gris patrunjel sare
Mod de preparare:
Pentru ciorba, se curata si se spala legumele si zarzavatul, apoi, in oala in care va fierbe ciorba, se toarna cam 50 ml de ulei si se calesc legumele, in afara de carfof. Cand s-au innabusit, peste acestea se torna cam 3 litri de apa, se adauga cartoful cubulete si mazarea si se presara sare, dupa gust. Cat timp fierbe ciorba, se pregatesc si galustele. Astfel, intr-un bol se pun cam 100 g de faina, peste ea se adauga grisul, oul batut spuma si un praf de sare. Toate acestea se amesteca bine, rezultand o compozitie consistenta. Cu o lingura, se formeaza galustele si se pun in oala, lasand la fiert, in continuare, pana cand acestea se vor ridica la suprafata ciorbei. Cand e gata, se adauga patrunjelul verde tocat fin si se opreste focul.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Ciorba de rosii cu galuste
Legumele spalate, se toaca marunt, iar rosiile se decojesc si se taie in cubulete. Intr-o tigaie se pune uleiul si se ... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de legume de post
Ceapa, ardeiul si morcovul se spala si se toaca marunt., iar cartofii si radacina de patrunjel se taie in cubulete. In ... (mai mult)
Citeste -
Omleta cu mazare
Mazarea proaspata se fierbe; cea conservata se scurge si se trece prin jet de apa rece. Mazarea se inabusa in ulei, se ... (mai mult)
Citeste -
Mancare de mazare
Intr-o cratita cu untdelemnul bine infierbantat se pun boabele mazare si rosiile curatate de pielita si seminte si ... (mai mult)
Citeste -
Supa de galuste
Se separa albusurile de galbenusuri. Patrunjelul verde se toaca marunt. Supa de oase se fierbe. Galustele se prepara ... (mai mult)
Citeste -
Sote de mazare
Mazarea conservata se scurge de lichid si se trece prin jet de apa rece. Mararul verde se toaca marunt. Mazarea se ... (mai mult)
Citeste







