Ciorba de rosii cu galuste
Ingrediente:
6 rosii 1 ceapa 1 morcov 100 g gris 3 oua 30 ml ulei patrunjel verde piper sare
Mod de preparare:
Legumele spalate, se toaca marunt, iar rosiile se decojesc si se taie in cubulete. Intr-o tigaie se pune uleiul si se calesc ceapa si morcovul, peste ele se adauga rosiile, apoi se transfera continutul din tigaie, intr-o oala, se toarna cam 3 l de apa si se lasa la fiert. Galustele se prepara separand cele trei albusuri de galbenusuri, albusurile se bat spuma cu un praf de sare, peste ele se adauga treptat galbenusurile, apoi grisul, cate putin, pana ce compozitia devine consistenta. Cand legumele sunt aproape fierte, se formeaza cu ajutorul unei linguri, galustele si se pun in ciorba, lasand focul mic si fierband in continuare pentru inca 10 minute, cat sa fiarba si galustele. Cand e gata, se opreste focul si se presara patrunjelul tocat.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Ciorba de mazare cu galuste
Pentru ciorba, se curata si se spala legumele si zarzavatul, apoi, in oala in care va fierbe ciorba, se toarna cam 50 ml... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de gasca
Carnea de gasca se curata si se spala, apoi se pune in oala cu apa, la fiert. Cand a inceput sa fiarba, adaugam legumele... (mai mult)
Citeste -
Ciorba cu scarita afumata
Pentru ciorba vom curata si spala legumele, le tocam marunt si la dam la fiert intr-o oala cu 4 l de apa. Separat, ... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de peste
Pestele se curata bine si se portioneaza. Intr-o oala mai mare, punem ceapa tocata si calim 3 minute, cu putin ulei, ... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de lascute cu afunatura
Legumele se spala si se toaca in cubulete. Punem la fiert apa, intr-o oala mai mare, punem o lingurita de sare si ... (mai mult)
Citeste -
Supa de galuste
Se separa albusurile de galbenusuri. Patrunjelul verde se toaca marunt. Supa de oase se fierbe. Galustele se prepara ... (mai mult)
Citeste







