Ciorba de macris
Ingrediente:
250g frunze de macris 1 ceapa 40ml ulei 2 oua ( galbenusuri ) 1.2L apa 150g smantana 10g tarhon boia de ardei dulce sare
Mod de preparare:
Frunzele de macris se spala bine si se taie felii. Ceapa se taie marunt. Se separa albusurile de galbenusuri. Ceapa si boiaua se calesc in putin ulei. Se adauga apa, apoi frunzele de macris. Se sareaza si se aromeaza cu tarhon. Dupa ce se ia de pe foc, se drege cu galbenus de ou si smantana. Se serveste fierbinte.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Supa de macris
Foile de macris le vom spala si le vom da in apa fierbinte, impreuna cu o lingurita de unt si un praf de sare. Cand s-a ... (mai mult)
Citeste -
Mancare de macris
Se spala macrisul bine, apoi se toaca marunt. Intr-o tigaie topim untul si il lasam sa se incinga, peste el adaugam ... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de porc cu smantana
Mai intai pregatim o oala cu apa, pe care o punem pe foc. Costita de porc se portioneaza si se spala bine. Dupa ce ... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de ciocanele
Carnea de porc se spala bine, apoi se portioneaza si se pune in oala de ciorba, peste carne se toarna cam 5 l de apa si ... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de peste
Pestele se curata bine si se portioneaza. Intr-o oala mai mare, punem ceapa tocata si calim 3 minute, cu putin ulei, ... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de cartofi cu carnati
Mai intai, legumele se curata, se spala si se toaca marunt, cartofii se taie in cubulete, iar carnatii in rondele. Se ... (mai mult)
Citeste







