Supa de macris
Ingrediente:
500 g macris 2 cartofi 30 g smantana 1 galbenus 30 g unt 3 l apa sare
Mod de preparare:
Foile de macris le vom spala si le vom da in apa fierbinte, impreuna cu o lingurita de unt si un praf de sare. Cand s-a inmuiat, se scurg din apa si se pun in cratita in care am pus la fiert deja, cartofii taiati in cuburi, cu putin zarzavat si sare. Se lasa supa la fiert pentru o jumatate de ora, iar cand este aproape gata, se bate galbenusul impreuna cu o lingura de smantana si se opreste focul dupa 5 minute.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Ciorba de macris
Frunzele de macris se spala bine si se taie felii. Ceapa se taie marunt. Se separa albusurile de galbenusuri. Ceapa si ... (mai mult)
Citeste -
Mancare de macris
Se spala macrisul bine, apoi se toaca marunt. Intr-o tigaie topim untul si il lasam sa se incinga, peste el adaugam ... (mai mult)
Citeste -
Supa crema de praz
Cartofii se curata, se spala si se fierb in apa cu sare. Cand sunt gata, se taie in cubulete si se vor folozi la ... (mai mult)
Citeste -
Orez turcesc
Se spala orezul in ape succesive, apoi se lasa la scurs. Separat, se fierb apa si cele 250 ml de supa, cu putina sare. ... (mai mult)
Citeste -
Supa cu varza
Ceapa se toaca marunt si se opareste. Fideaua se fierbe in apa cu sare si putin ulei, apoi se trece printr-un jet de apa... (mai mult)
Citeste -
Supa crema de dovleac
Aceasta reteta se prepara usor, astfel se curata dovleacul de coaja si de seminte si se taie in cubulete. Se topeste ... (mai mult)
Citeste







