Orez turcesc
Ingrediente:
250 g orez 250 ml supa de pui 100 ml apa 20 g fidea 20 g unt 1 lingura ulei sare
Mod de preparare:
Se spala orezul in ape succesive, apoi se lasa la scurs. Separat, se fierb apa si cele 250 ml de supa, cu putina sare. Intr-o oala se incinge ulei si se prajeste fideaua impreuna cu untul. Peste fidea se pune si orezul, apoi se toarna supa fiarta. Se acopera oala cu un capac si se lasa pana cand orezul firbe si absoarbe toata supa.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Smochine umplute cu orez
Se spala smochinele, se oparesc cu apa clocotita si se taie putin imprejurul coditei. Prin aceasta taietura se umplu ... (mai mult)
Citeste -
Orez cu porumb
Orezul se spala bine, in ape succesive, iar ceapa se curata si se toaca marunt. Intr-o tigaie incingem uleiul si calim ... (mai mult)
Citeste -
Ceapa umpluta cu orez
Cepele se curata si se spala, apoi se scurg de apa. Se scobesc pe centru, iar mezul extras se va pune la fiert in apa cu... (mai mult)
Citeste -
Orez cu lapte
Se pune la fiert laptele cu apa, vanilia si sarea. Cand incepe sa clocoteasca, se adauga orezul ales si bine spalat, ... (mai mult)
Citeste -
Salata de orez
Orezul se spala bine si se pune la fiert intr-un litru de apa. Dupa 20 de minute, cand orezul a fiert, se strecoara si ... (mai mult)
Citeste -
Calamar cu orez
Intr-o tigaie se pune un pic de ulei de masline, usturoiul tocat si ceapa tocata, la foc mediu. Cand ceapa se inmoaie, ... (mai mult)
Citeste







