Bors de pui
Ingrediente:
5 pulpe pui 800 ml bors 4 rosii 2 cepe 2 morcovi 1 telina 2 ardei 2 galbenusuri 2 lingurite faina patrunjel leustean sare
Mod de preparare:
Pe foc, punem o oala incapatoare, in care turnam cam 4 litri de apa si lasam la fiert. Intre timp, curatam si tocam marunt legumele, in afara de rosii, pe care le vom adauga mai tarziu. Punem legumele tocate in oala si le fierbem. La fel procedam si cu pulpele de pui, le curatm bine, le portionam si le adaugam si pe ele in oala. Din cand in cand eliminam spuma de deaspupra. Cand a inceput sa fiarba carnea, punem si rosiile decojite si tocate, condimentam cu sare si lasam sa fiarba in continuare. Intr-o alta oala mai mica, vom fierbe borsul, iar cand da in clocot il turnam peste ciorba. Preparam si zdrentele de ou, batand galbenusurile cu 2 lingurite de faina si le punem in oala, impreuna cu patrunjelul si leusteanul tocat. Oprim focul, iar borsul de pui poate fi servit.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Bors de ciuperci
Se taie marunt ciupercile, zarzavatul si ceapa si se pun la fiert in circa 1 si 1/2 l apa cu putina sare. Cand ... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de sfecla rosie cu bors
Morcovul, sfecla si crtofii se curata si se taie in cubulete mici. Ardeiul si ceapa se toaca fin si se calesc impreuna ... (mai mult)
Citeste -
Ciorba cu cartofi si sfecla rosie
Legumele se curata de coaja si se spala, apoi se taie in cubulete marunte. Intr-o oala incapatoare se toarna cam 3 litri... (mai mult)
Citeste -
Bors de perisoare
Dupa ce se spala oasele, se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierte, se da focul mic si se indeparteaza spuma ... (mai mult)
Citeste -
Bors de legume
Legumele se curata, se spala si se taie marunt, inclusiv rosiile, care se decojesc si apoi se taie. Se pot inabusi in ... (mai mult)
Citeste -
Bors de miel
Carnea o spalam si o portionam in cuburi mai mari, apoi le punem intr-o oala cu apa si putina sare, la fiert. Intre timp... (mai mult)
Citeste







