Bors de legume
Ingrediente:
1 morcov mijlociu 1 telina mica 1 ardei gras mic 1 sfecla rosie mica 2-3 linguri varza taiata fideluta 2-3 rosii potrivite 1 ceapa mijlocie 2 linguri orez 1 lingura ulei de masline 1 l bors proaspat 1 lingura leustean verde tocat sare
Mod de preparare:
Legumele se curata, se spala si se taie marunt, inclusiv rosiile, care se decojesc si apoi se taie. Se pot inabusi in ulei, cu o cana cu apa, sau se pot pune sa fiarba direct in apa rece, in oala de gatit. Se lasa sa fiarba 15 minute in 2 litri de apa. Orezul se spala bine si se adauga in supa care fierbe. Se lasa pe foc inca 20 de minute, pana cand sunt fierte bine toate ingredientele. Intre timp, se pune borsul sa dea in cateva clocote. Cand legumele si orezul sunt gata, se adauga borsul fiert si se mai dau in cateva clocote. Cantitatea de bors este in functie de cat este de acru si cat dorim sa fie de acra ciorba. Se ia vasul de pe foc, se potriveste de sare si se presara leustean tocat.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Bors de peste
Pestele se curata de solzi si intestine, se spala bine cu apa rece si se portioneaza. Se pastreaza atat capul, cat si ... (mai mult)
Citeste -
Bors de ciuperci
Se taie marunt ciupercile, zarzavatul si ceapa si se pun la fiert in circa 1 si 1/2 l apa cu putina sare. Cand ... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de sfecla rosie cu bors
Morcovul, sfecla si crtofii se curata si se taie in cubulete mici. Ardeiul si ceapa se toaca fin si se calesc impreuna ... (mai mult)
Citeste -
Ciorba cu cartofi si sfecla rosie
Legumele se curata de coaja si se spala, apoi se taie in cubulete marunte. Intr-o oala incapatoare se toarna cam 3 litri... (mai mult)
Citeste -
Bors de perisoare
Dupa ce se spala oasele, se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierte, se da focul mic si se indeparteaza spuma ... (mai mult)
Citeste -
Bors de miel
Carnea o spalam si o portionam in cuburi mai mari, apoi le punem intr-o oala cu apa si putina sare, la fiert. Intre timp... (mai mult)
Citeste







