Bors de peste

Foto - Bors de peste
Complexitate: usor Timp de preparare: 60 minute
5.00 5 3 voturi / pareri

Ingrediente:

1 kg peste proaspat cu cap 1 morcov mare 1 telina mica 1 radacina de patrunjel 1 ardei gras mic 1 ceapa mare 2-3 rosii mari 2-3 linguri orez 1 l bors proaspat leustean verde tocat sare

Mod de preparare:

Pestele se curata de solzi si intestine, se spala bine cu apa rece si se portioneaza. Se pastreaza atat capul, cat si coada. Se presara cu sare si se da la rece 15 minute. In acest timp, se curata legumele, se spala, se taie cubulete si se pun la fiert in 2 litri de apa. Pestele se scoate de la frigider, se spala si se adauga in supa de legume impreuna cu orezul bine spalat, cand acestea sunt aproape fierte, se mai lasa sa fiarba 20-25 de minute. Separat, se pune borsul la fiert 2-3 minute si apoi se toarna in supa de peste. Vasul se ia de pe foc, se potriveste gustul de sare si se presara leusteanul verde tocat.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Bors de ciuperci

    Bors de ciuperci

    Se taie marunt ciupercile, zarzavatul si ceapa si se pun la fiert in circa 1 si 1/2 l apa cu putina sare. Cand ... (mai mult)

    Citeste
  • Ciorba de sfecla rosie cu bors

    Ciorba de sfecla rosie cu bors

    Morcovul, sfecla si crtofii se curata si se taie in cubulete mici. Ardeiul si ceapa se toaca fin si se calesc impreuna ... (mai mult)

    Citeste
  • Ciorba cu cartofi si sfecla rosie

    Ciorba cu cartofi si sfecla rosie

    Legumele se curata de coaja si se spala, apoi se taie in cubulete marunte. Intr-o oala incapatoare se toarna cam 3 litri... (mai mult)

    Citeste
  • Bors de perisoare

    Bors de perisoare

    Dupa ce se spala oasele, se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierte, se da focul mic si se indeparteaza spuma ... (mai mult)

    Citeste
  • Bors de legume

    Bors de legume

    Legumele se curata, se spala si se taie marunt, inclusiv rosiile, care se decojesc si apoi se taie. Se pot inabusi in ... (mai mult)

    Citeste
  • Bors de miel

    Bors de miel

    Carnea o spalam si o portionam in cuburi mai mari, apoi le punem intr-o oala cu apa si putina sare, la fiert. Intre timp... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))