Bors de perisoare

Foto - Bors de perisoare
Complexitate: usor Timp de preparare: 90 minute
5.00 5 1 vot / pareri

Ingrediente:

300 g carne de vita 2 cepe 2 oua 100 g smantana 50 g orez 2 oase 3 rosii 2 linguri bulion 1 l bors patrunjel sare piper

Mod de preparare:

Dupa ce se spala oasele, se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierte, se da focul mic si se indeparteaza spuma formata. Dupa aproximativ o ora de fiert, se adauga in oala si ceapa impreuna cu rosiile, taiate marunt. Dupa 30 de minute, se scot oasele din oala si se toarna borsul. Se pune orezul la fiert pentru 5-7 minute. Se da carnea prin masina de tocat impreuna cu o ceapa, taiata nu foarte marunt, se condimenteaza cu sare si piper, putina verdeata, orezul semi-fiert si 2 albusuri de ou. Dupa ce se amesteca bine cu mana unsa cu putin ulei, se formeaza perisoarele si se pun in oala cu bors. Se lasa la fiert pana cand sunt gata, apoi se stinge focul, iar dupa 15 minute se adauga leustean, marar si patrunjel, tocate marunt. Apoi, se mai poate adauga putina smantana si 2 galbenusuri.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Perisoare in sos de rosii

    Perisoare in sos de rosii

    Intr-o cratita, se pune ceapa tocata marunt cu putin ulei la rumenit. Dupa 2-3 minute, se adauga rosiile, jumatate de ... (mai mult)

    Citeste
  • Ciorba de perisoare

    Ciorba de perisoare

    Se curata morcovul, telina, radacina de patrunjel, ceapa; se spala si se taie cubulete mici. Se pun sa fiarba in 2,5 ... (mai mult)

    Citeste
  • Ciorba de perisoare moldoveneasca

    Ciorba de perisoare moldoveneasca

    Intr-o oala se toarna cam 5 liti de apa, se presara sare si se pune la fiert. Intre timp se curata legumele toate si se... (mai mult)

    Citeste
  • Bors de ciuperci

    Bors de ciuperci

    Se taie marunt ciupercile, zarzavatul si ceapa si se pun la fiert in circa 1 si 1/2 l apa cu putina sare. Cand ... (mai mult)

    Citeste
  • Ciorba de sfecla rosie cu bors

    Ciorba de sfecla rosie cu bors

    Morcovul, sfecla si crtofii se curata si se taie in cubulete mici. Ardeiul si ceapa se toaca fin si se calesc impreuna ... (mai mult)

    Citeste
  • Ciorba de perisoare cu smantana

    Ciorba de perisoare cu smantana

    Mai intai se curata si se spala legumele, apoi se toaca marunt. Intr-o tigaie se toarna cam o lingura de ulei, in care ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))