Bors de fasole verde
Ingrediente:
1 litru apa 1/2 litru bors 250 g fasole verde 1 morcov 1 patrunjel radacina 1 ceapa 4 rosii 2 ardei grasi 3 lingurite untdelemn 1/2 lingurita faina verdeata sare
Mod de preparare:
Se pun la fiert in apa cu sare morcovul, patrunjelul si ceapa taiate foarte marunt. Cand zarzavatul este fiert, se scoate, pastrand numai zeama. Se adauga fasolea taiata in bucati. Cand incepe sa fiarba, se pune ardeiul gras taiat in patru, rosiile curatate de pielita si seminte si taiate felii. Se lasa sa fiarba pana cand fasolea este gata, se adauga verdeata tocata marunt, faina amestecata cu untdelemnul, borsul clocotit si se lasa sa mai dea 2-3 clocote.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Fasole verde sote
Daca se foloseste fasole verde conservata, se scurge de lichid si se trece prin jet de apa rece. Mararul verde se toaca ... (mai mult)
Citeste -
Salata de fasole verde
Mai intai se spala fasolea si ii se indeparteaza extremitatile, se rupe in bucati mai mari si se pune la fiert, in apa ... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de sfecla rosie cu bors
Morcovul, sfecla si crtofii se curata si se taie in cubulete mici. Ardeiul si ceapa se toaca fin si se calesc impreuna ... (mai mult)
Citeste -
Fasole verde cu usturoi
Pastaile de fasole se curata, se rup in 2-3 bucati si se fierb in apa clocotita, cu jumatate de lingurita de sare, pana ... (mai mult)
Citeste -
Supa de fasole verde
Se incinge uleiul incet, intr-o cratita. Bulionul se pune la fiert. Se curata ceapa, se toaca si se adauga in uleiul ... (mai mult)
Citeste -
Icre de fasole
Fasolea se alege, se spala si se pune la fiert, cam 90 minute. Odata cu fasolea se adauga si pastarnacul curatat si se ... (mai mult)
Citeste







