Rulada aperitiv
Ingrediente:
Blat: 100 g smantana 100 g faina 4 oua 1 praf de copt sare Umplutura: 400 g carne de pui 50 ml ulei ceapa verde usturoi verde 1 morcov marar sare piper
Mod de preparare:
Umplutura se realizeaza tocand carnea ce a fost spalata. Apoi se da morcovul pe razatoare, se toca ceapa si usturoiul marunt, apoi se calesc impreuna. Peste ele se va pune si carnea tocata si vom acoperi cu 500 ml apa. Vom lasa tigaia pe foc, pana cand scade apa, iar carnea a inceput sa se rumeneasca. Se presara mararul verde si se condimenteaza cu sare si piper, iar umplutura este gata. Cat timp umplutura se mai raceste, batem albusutile oualelor cu putina sare, iar galbenusurile, separat, le amestecam bine cu smantana, faina si praful de copt. Peste galbenusuti adaugam si albusurile si incorporam, pana obtinem un blat pufos. Intr-o tava de cuptor de intinde aluatul si se da la cuptor cam 15 minute. Cand e gata se va aseza pe un servet si il vom rula, pentru a capata forma de rulada. Il tinem doar 5 minute asa, apoi il desfacem, intindem unplutura pe intreaga suprafata a aluatului si se ruleaza din nou. Lasam sa se raceasca apoximativ o ora, urmand a fi portionata si servita.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Rulada de curcan
Painea se inmuaie in lapte si se stoarce dupa care se amesteca cu carnea de curcan tocata si slanina. Ceapa si verdeata ... (mai mult)
Citeste -
Rulada din carne de porc
Pentru realizarea ruladei, trebuie mai intai sa taiem bucata de muschi, astfel incat sa obtinem o foaie cat mai intinsa.... (mai mult)
Citeste -
Rulada cu spanac
Pentru rulada cu spanac, pregatim mai intai spanacul, pe care il spalam si il oparim in apa fiarta, apoi il tocam ... (mai mult)
Citeste -
Rulada cu capsuni
Se pregateste mai intai aluatul pentru rulada, separand cele patru galbenusuri de albusurile lor. Albusaurile se bat ... (mai mult)
Citeste -
Rulada cu ciocolata
Pregatirea blatului se realizeaza astfel: albusurile celor 3 oau se bat bine cu un praf de sare si zahar. Separat se bat... (mai mult)
Citeste -
Rulada de porc
Muschuil de porc se curata si se spala bine, apoi se scuge de apa. Se taie in asa fel incat sa rezulte o foaie de carne ... (mai mult)
Citeste







