Saratele cu chimen

Foto - Saratele cu chimen
Complexitate: usor Timp de preparare: 30 minute
5.00 5 1 vot / pareri

Ingrediente:

800 g faina 800 g cartofi 400 g unt 40 g chimen 2 oua sare

Mod de preparare:

Se curata cartofii de coaja, se fierb, apoi se paseaza. Piureul de cartofi se mixeaza cu untul, apoi se adauga faina si o lingura de sare. Aluatul se framanta bine si se lasa apoi sa stea la rece, o jumatate de ora. Dupa ce aluatul este scos de la frigider, se intinde pe o masa tapetata cu faina, formand o foaie subtire din care se taie fasii subtiri de aluat. Fasiile se aseaza in tava, se ung cu ou batut, se presara sare si chimen deasupra si se coc in cuptor. Dupa 15 minute, cand devin rumene, se scot si se lasa sa se raceasca, apoi se servesc.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Saratele de casa

    Saratele de casa

    Intr-un bol se pun untul topit si racit, ouale, smantana, drojdia si branza data pe razatoare. Se amesteca pana ce se ... (mai mult)

    Citeste
  • Saratele cu telemea

    Saratele cu telemea

    Telemeaua se da pe razatoare, iar peste ea se adauga oul, untul topit si racit si la final, faina. Din toate acestea se ... (mai mult)

    Citeste
  • Saratele cu branza

    Saratele cu branza

    Intr-un castron, se pune untul impreuna cu branza rasa, ouale si un pahar de faina. Se framanta bine si se mai adauga ... (mai mult)

    Citeste
  • Saratele cu cascaval

    Saratele cu cascaval

    Pentru aluatul de saratele, amestecam faina impreuna cu untul si cascavalul ras. Adaugam si sare si framantam bine. Cand... (mai mult)

    Citeste
  • Supa de chimen

    Supa de chimen

    Pentru a pregati supa, mai intai punem la calit intr-o cratita, chimenul. Se va tine la calit cam 2 minute, apoi peste ... (mai mult)

    Citeste
  • Saratele cu untura

    Saratele cu untura

    Se amesteca faina cernuta, impreuna cu untul, untura, o lingura de sare si 2 oua, se adauga laptele, drojdia si smantana... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))