Saratele cu chimen
Ingrediente:
800 g faina 800 g cartofi 400 g unt 40 g chimen 2 oua sare
Mod de preparare:
Se curata cartofii de coaja, se fierb, apoi se paseaza. Piureul de cartofi se mixeaza cu untul, apoi se adauga faina si o lingura de sare. Aluatul se framanta bine si se lasa apoi sa stea la rece, o jumatate de ora. Dupa ce aluatul este scos de la frigider, se intinde pe o masa tapetata cu faina, formand o foaie subtire din care se taie fasii subtiri de aluat. Fasiile se aseaza in tava, se ung cu ou batut, se presara sare si chimen deasupra si se coc in cuptor. Dupa 15 minute, cand devin rumene, se scot si se lasa sa se raceasca, apoi se servesc.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Saratele de casa
Intr-un bol se pun untul topit si racit, ouale, smantana, drojdia si branza data pe razatoare. Se amesteca pana ce se ... (mai mult)
Citeste -
Saratele cu telemea
Telemeaua se da pe razatoare, iar peste ea se adauga oul, untul topit si racit si la final, faina. Din toate acestea se ... (mai mult)
Citeste -
Saratele cu branza
Intr-un castron, se pune untul impreuna cu branza rasa, ouale si un pahar de faina. Se framanta bine si se mai adauga ... (mai mult)
Citeste -
Saratele cu cascaval
Pentru aluatul de saratele, amestecam faina impreuna cu untul si cascavalul ras. Adaugam si sare si framantam bine. Cand... (mai mult)
Citeste -
Supa de chimen
Pentru a pregati supa, mai intai punem la calit intr-o cratita, chimenul. Se va tine la calit cam 2 minute, apoi peste ... (mai mult)
Citeste -
Saratele cu untura
Se amesteca faina cernuta, impreuna cu untul, untura, o lingura de sare si 2 oua, se adauga laptele, drojdia si smantana... (mai mult)
Citeste







