Covrigei cu chimen
Ingrediente:
500 g faina 250 g margarina 1 cub de drojdie 100 g telemea rasa 200 ml lapte 2 oua 20 g zahar sare
Mod de preparare:
Faina se cerne si se pune intr-un vas mai mare. Peste ea punem sarea, laptele cald, cele doua oua batute, dojdia dizolvata in putin lapte, dar si branza rasa si margarina. Din acest amestec framantam un aluat mai moale, cat sa nu se lipeasca de maini, apoi acoperim cu un servet si lasam la dospit, timp de 40 de minute. Odata crescut, intindem din aluat, foi subtiri, pe care le vom taia in fasii din care formam covrigeii, asezandu-i pe o tava tapetata cu hartie de copt. Cand am asezat toti covrigeii in tava, spargem un ou si il batem bine, apoi, cu ajutorul unei pensule, ungem fiecare covrigel. Vom da tava la cuptorul incins, timp de 25 de minute, pana cand covrigeii devin crocanti si rumeni. Cand sunt gata, se aseaza pe o farfurie si se servsc calzi sau reci, dupa plac.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Covrigei cu branza
Intr-un bol, se pune faina impreuna cu praful de copt, 1 lingurita de zahar si una de sare. Apoi, se taie margarina ... (mai mult)
Citeste -
Covrigei cu cascaval
Intr-un castron, se pune smantana impreuna cu galbenusurile, 150 grame cascaval ras, margarina, putina sare, bicarbonat ... (mai mult)
Citeste -
Supa de chimen
Pentru a pregati supa, mai intai punem la calit intr-o cratita, chimenul. Se va tine la calit cam 2 minute, apoi peste ... (mai mult)
Citeste -
Saratele cu chimen
Se curata cartofii de coaja, se fierb, apoi se paseaza. Piureul de cartofi se mixeaza cu untul, apoi se adauga faina si ... (mai mult)
Citeste -
Creveti cu orez
Peste creveti se pune sare, piper, o lingurita de chimen si usturoiul zdrobit si se lasa, timp de o ora, la frigider. Se... (mai mult)
Citeste







