Covrigei cu chimen

Foto - Covrigei cu chimen
Complexitate: usor Timp de preparare: 70 minute
5.00 5 1 vot / pareri

Ingrediente:

500 g faina 250 g margarina 1 cub de drojdie 100 g telemea rasa 200 ml lapte 2 oua 20 g zahar sare

Mod de preparare:

Faina se cerne si se pune intr-un vas mai mare. Peste ea punem sarea, laptele cald, cele doua oua batute, dojdia dizolvata in putin lapte, dar si branza rasa si margarina. Din acest amestec framantam un aluat mai moale, cat sa nu se lipeasca de maini, apoi acoperim cu un servet si lasam la dospit, timp de 40 de minute. Odata crescut, intindem din aluat, foi subtiri, pe care le vom taia in fasii din care formam covrigeii, asezandu-i pe o tava tapetata cu hartie de copt. Cand am asezat toti covrigeii in tava, spargem un ou si il batem bine, apoi, cu ajutorul unei pensule, ungem fiecare covrigel. Vom da tava la cuptorul incins, timp de 25 de minute, pana cand covrigeii devin crocanti si rumeni. Cand sunt gata, se aseaza pe o farfurie si se servsc calzi sau reci, dupa plac.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Covrigei cu branza

    Covrigei cu branza

    Intr-un bol, se pune faina impreuna cu praful de copt, 1 lingurita de zahar si una de sare. Apoi, se taie margarina ... (mai mult)

    Citeste
  • Covrigei cu cascaval

    Covrigei cu cascaval

    Intr-un castron, se pune smantana impreuna cu galbenusurile, 150 grame cascaval ras, margarina, putina sare, bicarbonat ... (mai mult)

    Citeste
  • Supa de chimen

    Supa de chimen

    Pentru a pregati supa, mai intai punem la calit intr-o cratita, chimenul. Se va tine la calit cam 2 minute, apoi peste ... (mai mult)

    Citeste
  • Saratele cu chimen

    Saratele cu chimen

    Se curata cartofii de coaja, se fierb, apoi se paseaza. Piureul de cartofi se mixeaza cu untul, apoi se adauga faina si ... (mai mult)

    Citeste
  • Creveti cu orez

    Creveti cu orez

    Peste creveti se pune sare, piper, o lingurita de chimen si usturoiul zdrobit si se lasa, timp de o ora, la frigider. Se... (mai mult)

    Citeste
  • Humus

    Humus

    Se clatesc bine boabele de naut sub un jet de apa. Scurgeti-le si puneti-le intr-un castron de mixer. Pastrati o lingura... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))